Lelőttek egy maláj repülőgépet Ukrajna fölött – Percről percre

2014. július 17. 18:35

A jelentések szerint csütörtök délután lelőttek egy maláj utasszállítót Kelet-Ukrajna fölött. Az ukrán kormány szerint a kelet-ukrajnai szeparatisták egy Buk föld-levegő légvédelmi rakétával lőtték le. A BBC arról ír: 295 ember utazott a gép fedélzetén, amely amely Amszterdamból Kuala Lumpurba tartott. Tudósításunk folyamatosan frissül.

2014. július 17. 18:35

Lezuhant a Malaysian Airlines egyik repülőgépe Ukrajnában, a légitársaság megerősítette a hírt. Az eset a Donyeck melletti, szakadárok által ellenőrzött területen történt. A részletekről még nincsenek információk. Nem sokkal korábban ukrán források szerint egy orosz vadászgép lelőtt egy ukrán harci repülőgépet.

Az Interfax hírügynökség szerint lelőtték a malajziai utasszállító gépet, 10 kilométeres magasságban Ukrajna felett. Az ukrán belügyminisztérium tanácsadója azt közölte, hogy a repülőgépet egy Buk föld-levegő légvédelmi rakétával lőtték le. Az ukrán belügyminiszter szerint az orosz légvédelem lőtte le a gépet. A kelet-ukrán szeparatisták az ukránokat vádolják.

A BBC arról ír: 295 ember utazott a gép fedélzetén, amely amely Amszterdamból Kuala Lumpurba tartott. 

Összesen 557 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kárpáti Zoltán
2014. július 18. 12:51
"Az ukrán hírszerzés hangfelvétele közben eltűnt a YouTube-ról" Talán rájöttek, hogy túl korán dobták be a kamufelvételüket? Ami csak azt támasztja alá, hogy kavarnak, és esetleg az egészet ők is kavarták. Ennyit erről. Akinek szeme van, az már sejti az igazságot.
Palesztin holokauszt
2014. július 18. 12:13
De amikor másnap délután az időközben felállt nemzetközi vizsgálóbizottság elé idézték őket, akkor a nekik lejátszott magnófelvételek ellenére érdekes módon már egyikük sem volt hajlandó megismételni azt, amit pár órával azelőtt a merénylet előtt mondtak, láttak és hallottak. Hasonlóan járt el annak az angol Hercules tehergépnek a személyzete is, amely 45 perccel az izraeli merénylet után a tengerben hullámzó roncsdarabok fölött körözött és fényszóróival túlélők után pásztázta a vizet - ők sem mondtak semmit a bizottság előtt. http://harcunk.info/index.php/archiv/82-amikor-a-terrorista-izrael-hadserege-kilotte-a-malev-240-es-jaratat-video
Palesztin holokauszt
2014. július 18. 12:09
A Malév Flight 240-est egy menetrendszerűen közlekedő amerikai PanAm járat követte a szabályok által meghatározott követőtávolságban a libanoni partok felé. Az amerikai gép kapitánya és másodpilótája tisztán hallotta a rádióján a magyar kapitány meglepett és kétségbeesett hangját, amikor angolul azt kiabálta, hogy egy hosszú fénypalást közelít az éjszakában nagy sebességgel a gépe felé. Az amerikai pilóták látták is a robbanással járó fénygömböt. A magyar gép kapitányának azonban már annyi ideje sem maradt, hogy a robbanás előtt vészjelzést küldjön ki az éterbe.
Palesztin holokauszt
2014. július 18. 12:08
Az izraeliek által elkövetett tömeggyikosság napján a Malév 240-es járata már elhagyta a ciprusi légteret, csak kb. 25 km-re volt a libanoni partoktól, 8 perc múlva kellett volna a bejrúti reptéren földet érnie és már meg is kapta a bejrúti irányítótoronytól az ereszkedési és leszállási engedélyt, mikor egy amerikai gyártmányű AIM9 Sidewinder kódnevű, aránylag rövid hatótávolságú, az izraeli légierő szintén amerikai gyártmányú F-4 Phantom II. típusú vadászgépéről kilőtt hőkeresős izraeli szárnyasrakéta eltalálta. A magyar utasszállító gép a levegőben felrobbant és az utasaival és a szállítmányával együtt az ott kb. 600 méter mélységű Mediterrán-tengerbe zuhant. A roncsokat és a fekete dobozokat a nemzetközi gyakorlattól élesen elütő módon soha nem keresték és nem is hozták felszínre. A magyar szocialista bábkormány álszent és félrevezető módon arra hivatkozott, hogy a közel-keleti háborús viszonyok miatt ez lehetetlen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!