Ukrán válság: heves harcok Szlovjanszknál

2014. június 03. 08:50

Heves harcok bontakoztak ki kedd reggel a kelet-ukrajnai Szlovjanszknál, a terrorellenes műveletben részt vevő ukrán katonák megsemmisítették a Moszkva-barát szakadár fegyveresek több őrhelyét és létesítményét – közölte Arszen Avanakov belügyminiszter.

2014. június 03. 08:50

Heves harcok bontakoztak ki kedd reggel a kelet-ukrajnai Szlovjanszknál, a terrorellenes műveletben részt vevő ukrán katonák megsemmisítették a Moszkva-barát szakadár fegyveresek több őrhelyét és létesítményét – közölte Arszen Avanakov belügyminiszter.

 
Az ukrán tárcavezető Facebook-oldalán az írta, hogy nagyon heves lövöldözés folyik a Szlovjanszk melletti Szemenyivka falu környékén, a „terroristák” gránátvetőikkel többször eltalálták a hadsereg páncélozott szállító harcjárműveit, de senkinek sem esett baja. 
 
Avakov arra kérte Szlovjanszk és a környékbeli települések, Kramatorszk, illetve Krasznij Liman lakóit, hogy ne kockáztassák életüket, maradjanak otthonaikban, és ne közelítsék meg „a terroristák” állásait.
 
Helyszíni beszámolók szerint a város felett harci repülőgépek és helikopterek jelentek meg, tüzérségi tűz robaja is hallatszik. Az Interfax orosz hírügynökség a szakadárokra hivatkozva közölte, hogy páncélozott járművekből álló konvojok tartanak Szlovjanszk felé, sokkal több katonai járműről van szó, mint amennyi már a város környékén van. „Úgy tűnik, hogy harckocsikkal akarnak minket megfojtani” – mondta az egyik felkelő.
 
Keddre virradóra Kramatorszk környékén is súlyos harcok voltak, egész éjszaka ágyúdörgést lehetett hallani, lövöldözés és erős robbanások hallatszottak a repülőtér környékéről is. Egyes hírek szerint a Kramatorszk melletti Jasznohirka falunál meghalt három szakadár fegyveres, amikor katonák levegőbe röpítették a gépkocsijukat.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
maszlinás borkány
2014. június 03. 12:40
Mocskos ukránok? Mi fenét keresnek csecsen fegyveresek Ukrajnában? http://dunya.milliyet.com.tr/cecen-liderden-sok-aciklama/dunya/detay/1891473/default.htm
Quo Vadis
2014. június 03. 11:55
Amit Luhanszkban művelt a náci sidó jacenyuk-junta, az a legsúlyosabb háborús bűncselekmény
Quo Vadis
2014. június 03. 11:54
Az oroszok most már biztos hogy beavatkoznak különben Pitint a saját népe fogja elsöpörni
Quo Vadis
2014. június 03. 11:53
Kazettás bombákat szórhattak Luganszk főterére a "terorrelhárítók", megölve az egészségügyi minisztert is A kazettás bombák belül több száz kisebb robbanótöltetet tartalmaznak, melyek nagy területen szóródnak szét, és nagy a pusztítóerejük. Az USA hadserege ilyen bombákkal pusztította a vietnami, kambodzsai, a közel-keleti, iraki, szerbiai és libanoni háborúk lakosságát. Sidó "demokraták" (jacenyuk)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!