Toró: Nemzeti összefogással visszaszerezhető Marosvásárhely önkormányzata

2014. június 04. 18:36

Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke szerint a magyarság nemzeti összefogással visszaszerezheti az elvesztett önkormányzati pozícióit a Székelyföld kapujának tartott Marosvásárhelyen.

2014. június 04. 18:36

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöke, Toró T. Tibor Marosvásárhelyen vett részt a nemzeti összetartozás napja alkalmából rendezett ünnepségen, amelyet az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) Maros e szervezete tartott szerda délután a Bolyai téri unitárius templom udvarán.

 
Toró T. Tibor úgy vélte, elkezdődött valami akkor, amikor a magyar Országgyűlés a nemzeti összetartozás napjává nyilvánította a trianoni évfordulót. Ez a nap ugyanis alkalmat ad arra, hogy a közösség a múltba révedés helyett a jövőjéről beszéljen. Az EMNP elnöke szerint a „frontvárosnak számító” Marosvásárhelyen az összetartozás napjának arról kell szólnia, hogy a magyarság összefogásával visszaszerezhető a város vezetése.
 
Az EMNP elnöke arra utalt, hogy a közel 128 ezer lakosú, 45 százalékban magyarok által lakott Marosvásárhelyen a magyarság jelöltjének 2000 óta nem sikerült megnyernie a polgármester-választást, és a 2012-es önkormányzati választásokon meghiúsult a magyar pártok közös jelöltállítása. A következő önkormányzati választásokat 2016 nyarán tartják Romániában.

„Csak akkor sikerülhet, ha az összetartozás érzése, az együttműködés kényszere, a másik tisztelete, a közös nemzeti érdek legyőzi a szűk pártérdeket. Marosvásárhely csak úgy szerezhető vissza, hogyha azok, akik összetartoznak össze is tudnak fogni, félreteszik a szűk csoportérdeket és egységes fellépésben gondolkoznak” – jelentette ki Toró T. Tibor.
 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
betamás89
2014. június 05. 00:16
Ez csak úgy lehetséges, ha közös előválasztásokat tartanak a polgármesterjelöltet és a listát illetően.
tabakur
2014. június 04. 22:07
Nekem tetszik ez a Toró.Nemzeti összefogás mondja miközben pont ő kezdte Tőkés apóval együtt a túrás-fúrást az erdélyi magyarok közt.
tóth mária
2014. június 04. 21:19
Bunkók vagytok buzizók!
Burmin
2014. június 04. 19:47
Jó, de akkor mindenki emelje fel a fenekét és menjen szavazni, mert addig tényleg csak szájtépés. Mi van egyébként a piacon ? Lehet már magyarul kiírni a zöldségek nevét ? Puţi Pardaillan. Ő ki? Én ugyanis magyarországi magyar vagyok, nem tudom ki a fene lehet...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!