Román kormány: Semmi nem írja elő a területi autonómia biztosítását

2014. június 10. 14:51

Romániát semmilyen nemzetközi egyezmény nem kötelezi arra, hogy etnikai alapon területi autonómiát, vagy kollektív jogokat biztosítson a nemzeti kisebbségeknek – válaszolta a román kormány a Székely Nemzeti Tanács egyik petíciójára.

2014. június 10. 14:51

Először válaszolt a román kormány a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) egyik petíciójára, és közölte: Romániát semmilyen nemzetközi egyezmény nem kötelezi arra, hogy etnikai alapon területi autonómiát, vagy kollektív jogokat biztosítson a nemzeti kisebbségeknek.

A kormánynak a székely szabadság napján, ez év március 10-én Marosvásárhelyen elfogadott petícióra adott válaszát kedden tette közzé az SZNT illetékese az egyik közösségi portálon.
  
„Romániára nem hárul semmilyen nemzetközi egyezményből származó kötelezettség, mely szerint etnikai alapú területi autonómiát kellene biztosítania, vagy bármilyen kollektív jogot a kisebbségeknek. A nemzetközi jog csupán a nemzeti kisebbségekhez tartozó személyek egyéni jogait szentesíti, amelyeket másokkal együtt is gyakorolni lehet” – áll a kormány közkapcsolatokért és kommunikációért felelős igazgatósága által kibocsátott dokumentumban.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kárpáti Zoltán
2014. június 11. 09:03
Ha a trianoni békeszerződés semmi (ami az autonómia biztosítását is kiköti), akkor abból az következik, hogy Erdély nem Románia.
liberálzöld.
2014. június 10. 23:13
Gratulálok a felcsuti suttyónak, hogy feltétel nélkül megszavazta Románia EU-s csatlakozását. És remélem a sok-sok külhoni Fidesz szavazó is örül neki.
fakir
2014. június 10. 22:33
Fenyegetni kellene oket a fuggetlen Szekelyfold kikialtasaval. Persze csak okosan, nehogy lecsukjanak egyeseket a soven roman atyafiak.
fakir
2014. június 10. 22:27
Volt e valami kisebbsegvedelmi egyezmeny, torveny, eloiras etc Romaniaban a masodik vilaghaboru utan? Hiszen Szekelyfoldnek volt autonomiaja.. Tehat nem elozmeny nelkuli dologrol beszelunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!