Ukrajna felosztását javasolja az orosz Állami Duma alelnöke

2014. március 24. 10:04

Ukrajna felosztását javasolja Lengyelországnak, Magyarországnak és Romániának Vlagyimir Zsirinovszkij, a szélsőségesen populista Liberális Demokrata Párt elnöke, az orosz Állami Duma alelnöke.

2014. március 24. 10:04

A TVP1 lengyelországi tévé arról értesült, hogy az orosz Állami Duma alelnöke, Vlagyimir Zsirinovszkij Ukrajna felosztását javasolja Lengyelországnak, Magyarországnak és Romániának. A televízió szerint a politikus erről hivatalos levelet is küldött a három érintett külügyminisztériumnak.

A radikális megnyilvánulásairól és kirohanásairól ismert politikus azt javasolja Varsónak, hogy követelje népszavazás kiírását öt nyugat-ukrajnai terület, a volhini, a lvivi, az ivano-frankivszki, a ternopili és a rivnei megye csatlakozásáról Lengyelországhoz. Zsirinovszkij levelét megkapta állítólag Budapest és Bukarest is: szerinte Magyarországnak Kárpátaljára, míg Romániának Csernyivcire kellene igényt tartania. Ukrajna számára csak az ország középső része maradna.

A TVP1 szerint a lengyel külügyminisztériumban „furcsának” találta a levelet. Közölték, hogy Vlagyimir Zsirinovszkij „illedelmes” választ fog kapni felvetésére.

Zsirinovszkij már korábban is javasolta Ukrajna felosztását. A parlamenti pulpitusnál azt hangoztatta, hogy Kijev sosem egyezik bele Ukrajna föderalizációjába, mert ez esetben „nem lesz mit irányítania”.

 

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2014. március 24. 20:18
A haza nem eladó- MARTONYI nem eladja, INGYEN ODAADJA!
kjkj945
2014. március 24. 16:02
Szövetségbe forrt szabad köztársaságok, A nagy Oroszország kovácsolta frigy, A Putin hatalma és egysége éljen, Sok nép így akarta s megalkotta így. Szálljon szabad hazánk, Dicsőség fénye rád, Népek barátságát vívtad Te ki! Putin cár vezet. Láng, mely a népeket Putunizmus győztes útján viszi.
magnamater
2014. március 24. 15:53
Oroszok visszaadnák, Orbánéknak nem kell Kárpátalja, pedig népszavazást tartani joga van Kárpátalja lakosságának. Kell é a magyaroknak Orbán, kinek nem kell a határon túli magyarság,még nem késő, magyarok, a Jobbikra kell szavazni, Orbán csak a saját fajtáját pártolja! Nem tudom már ki, talán Széchenyi mondta: amit elvesztettünk jó szerencse még visszahozhatja, de amiről a nemzet önként lemond, azt nem lehet visszaszerezni soha.
elfelejtette
2014. március 24. 12:15
Az ukránok bizonyára marhára örülnének neki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!