Brüsszel újabb egymilliárd euró kedvezményes hitelt ajánl Ukrajnának

2014. március 19. 13:15

Olli Rehn szerdán bejelentette: az EB középtávon újabb egymilliárd euróval hajlandó megfejelni a március elején Ukrajna számára bejelentett 610 millió eurós rövidtávú segítséget.

2014. március 19. 13:15

Középtávon újabb egymilliárd euróval hajlandó megfejelni az Európai Bizottság a március elején Ukrajna számára bejelentett 610 millió eurós rövidtávú segítséget – jelentette be szerdán Olli Rehn, a bizottság gazdasági és monetáris kérdésekért felelős tagja.

Az erről kiadott közlemény világossá teszi, hogy a kedvezményes hitel feltétele, hogy Kijev megállapodjon a Nemzetközi Valutaalappal, valamint az Európai Bizottsággal is megállapodjon „konkrét gazdaságpolitikai feltételekről”. A kedvezményes hitel célja elsősorban Ukrajna negatív és gyorsan romló fizetési mérlegének és pénzügyi helyzetének javítása.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2014. március 19. 13:48
"A tőke már a válság előtt is menekült Oroszországból. Csak a krími események előtti egy hétben 130 millió dollár távozott az országból, és szakértők úgy vélik, hogy ez azóta csak gyorsult. Összességében becslések szerint a befektetők idén egymilliárd dollár működőtőkét vonhatnak ki a piacról. A feszültség mellékhatásaként gyengül a rubel. Az év eleje óta értéke tizedét vesztette el a dollárral szemben. Az oroszok pánikszerűen váltják át saját devizájukat az amerikaira - idén eddig hatmilliárd dollárnyi keresletet teremtettek ezzel. " (portfolio.hu) Nem mindenki olyan segghülye a gazdasághoz, mint a Mandiner kommentelői...
Akitlosz
2014. március 19. 13:43
A modern gyarmatosítás egyik fő eszköze, a hitel.
Kárpáti Zoltán
2014. március 19. 13:41
Ócsón árulják Ukrajnát.
bsandor
2014. március 19. 13:36
késő
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!