Abortált magzatokkal fűtenek brit kórházakban

2014. március 26. 18:57

Brit kórházakban fűtésre használják az abortált magzatokat. Az elmúlt két évben 15 500 meg nem született gyermek földi maradványait „hasznosították” a „hulladékból energiát” program keretében működő erőművekben.

2014. március 26. 18:57

Brit kórházak területén a „hulladékból energiát” elnevezéssel működő minierőművekben abortált és elvetélt magzatokat égetnek el. Az elmúlt két évben 15 500 abortált magzat égett el ebben a programban. A magzatokat a kórházakban klinikai hulladékként kezelik és elégetik – derítette ki egy nyomozás. 

A nyomozati anyag több vezető kórházat említ, akik részt vettek a „hulladékból energiát” programban: összesen 27 intézmény neve szerepel a listán. A nagy felháborodást kiváltó eljárásra a brit Channel 4 csatorna Dispatchescímű műsora kapcsán derült fény, az ügyről az Independent is írt.
 
A gyakorlat teljességgel elfogadhatatlan – nyilatkozta Dan Poulter egészségügyi miniszter, aki szerint meg kell szüntetni ezt a gyakorlatot. Az emberi szövetek felhasználásában illetékes hatóságot (HTA) az ügy kapcsán felkérték, hogy azonnali hatállyal intézkedjen.
 
A szülőknek a cambridge-i egyetem kórházaihoz tartozó NHS alapítványi testület szóvivőjének nyilatkozata szerint pontosan ugyanazok a választási lehetőségei vannak az elhalt magzatok maradványaival kapcsolatban, mint a halva született csecsemők esetében, személyes kívánságaikat pedig tiszteletben tartják.
 
Nagy-Britanniában minden hetedik terhesség megszakad, és napi 11, évi négyezer vetélést tartanak számon.
 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FabiánA
2014. március 27. 12:33
El kell ismernem hogy az emberi gonoszságnak nincs határa :(
Csigorin
2014. március 27. 09:59
Egyszer mar gyilkoltak gyerekeket es dobtak oket krematoriumba. Nem kene ujra.
Syren
2014. március 27. 01:09
"Az elmúlt két évben 15 500 abortált magzat égett el ebben a programban" 15 500 ember :( Az abortusz nem más, mint gyilkosság.
1120
2014. március 27. 00:48
Végtelen az Isten türelme... :(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!