Védelmet akarnak a Janukovics-párti politikusok

2014. február 23. 19:31

Az ellenzék irányítása alá került belügyminisztériumtól és az ukrán biztonsági szolgálattól kérte vasárnap a volt kormánypárti képviselők életének és testi épségének védelmét a Régiók Pártjának egyik képviselője.

2014. február 23. 19:31

A volt kormánypárti képviselők életének és testi épségének védelmét kérte vasárnap az ellenzék irányítása alá került belügyminisztériumtól és az ukrán biztonsági szolgálattól (SZBU) Szerhij Tihipko, a Régiók Pártjának egyik befolyásos képviselője.„A visszaélések és bűncselekmények elkövetőit a bíróságoknak kell megbüntetniük. Ukrajna demokratikus ország, ahol nem szabad, hogy az embereket politikai nézeteik miatt üldözzék. Elfogadhatatlan mindenféle diszkrimináció. Még kevésé elfogadhatatlan a párt tagjai elleni alaptalan erőszak” – hangoztatta a politikus. 

 
Tihipko emellett kifejtette azon véleményét, hogy mindkét oldalon mindenkit meg kell büntetni, aki „átlépte a törvény, az erkölcs és az emberiesség határait”, de kizárólag törvényes keretek között. Eközben visszatért Ukrajnába Viktor Janukovics két harkivi híve – Mihajlo Dobkin, a kelet-ukrajnai városnak a volt elnök által kinevezett adminisztrációvezetője, és Hennagyij Kernesz polgármester –, akiknek előző nap sikerült Ukrajnából Oroszországba átjutniuk.
 
Kernesz közölte, hogy nem hajlandó lemondani polgármesteri hivataláról. Ugyanakkor elpanaszolta, hogy sok fenyegetést kap, és felszólította a rendvédelmi szerveket, hogy indítsanak vizsgálatot ez ügyben, továbbá nyújtsanak védelmet neki. Kernesz – aki a Régiók Pártjának helyi vezetője – azt ígérte, hogy nem tervez oroszbarát pártot létrehozni városában. A két keményvonalas harkivi tisztségviselő azután távozott Oroszországba, hogy előző nap a városban Viktor Janukovics részvételével találkozót tartottak a Moszkva-barát keleti és déli kormányzóságok, amelyek az Ukrajnától való elszakadással fenyegetőztek.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!