Hét külügyminiszter tárgyal ma az ukrán válságról Budapesten

2014. február 24. 08:20

A visegrádi országok külügyminiszterei román, bolgár és görög kollégáikkal ülnek össze ma Budapesten, hogy megvitassák többek között az ukrán helyzetet is.

2014. február 24. 08:20

A külügyminiszterek megvitatják az ukrajnai válsághelyzetet. Mivel hét uniós tagállam képviselteti magát az eseményen, ez lesz a tagállamok külügyminisztereinek legszélesebb körű találkozója a tárcavezetők múlt csütörtöki brüsszeli rendkívüli ülése után.

A tanácskozás alkalmával kétoldalú megbeszélést folytat Martonyi János magyar és Evangelosz Venizelosz görög külügyminiszter, továbbá magyar-cseh kétoldalú eszmecsere keretében bemutatkozik az új cseh külügyminiszter, Lubomír Zaorálek.

A V4-es találkozón a csoport külügyminiszterei: Martonyi János, továbbá Radoslaw Sikorski lengyel, Lubomír Zaorálek cseh és Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszter a magyar elnökség aktuális kérdéseit és az elnökség hátralévő időszakára vonatkozó terveket vitatják meg. Emellett energetikai projektek és a keleti partnerségi kezdeményezés helyzetével kapcsolatos ügyek szerepelnek a napirenden.

A Titus Corlatean román, Krisztian Vigenin bolgár és Evangelosz Venizelosz görög külügyminiszterekkel folytatandó tárgyaláson szintén szó lesz a keleti partnerség aktuális kérdéseiről, az energetikai együttműködés lehetőségeiről, valamint a szíriai válsághoz kötődő menekülthelyzetről. A miniszterek megvitatják a Nyugat-Balkán országaival összefüggő ügyeket, továbbá szót ejtenek a májusi európai parlamenti választásokról.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2014. február 24. 13:50
Várom Házmestery újabb ostoba visongását a "tétlen" Orbánról.
betamás89
2014. február 24. 13:32
A minimum az lenne, ha elitélnék a kisebbségi nyelvekről szóló törvény visszavonását. Antonescu, a román felsőház elnöke ezt már meg is tette.
Locassen
2014. február 24. 13:23
Martonyit kár csepülni, nálunk a külügyminiszter gyakorlatilag a miniszterelnök táskacipelője, mert utóbbi az, aki meghatározza a külpolitikát. Ergo, ha valakinek hiányérzete van, akkor Orbánnál tessék protestálni.
Secnir
2014. február 24. 09:02
martonyi biztos nem megy el, mert náthás. vagy már felépült? (szóltak neki, hogy ukrajnában vége a forradalomnak, ki lehet nyitni a száját)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!