Bukarest Schengenről: Románia nem fog térden állva koldulni

2013. december 07. 11:39

Románia teljesítette a schengeni csatlakozás technikai feltételeit és nem fog térden állva koldulni, hogy felvegyék a belső határellenőrzés nélküli övezetbe – hangsúlyozta Titus Corlatean román külügyminiszter egy televíziós interjúban, amelyet szombaton ismertetett a Mediafax hírügynökség.

2013. december 07. 11:39
Corlatean úgy vélekedett, Románia kedvezőtlen körülmények túszává vált, az európai gazdasági válságért kell fizetnie, amely felerősítette az idegengyűlölő és kirekesztő álláspontokat.
 
Az Európai Unió belügyminisztereinek csütörtöki értekezletén egyes tagországok ellenkezése miatt nem került napirendre Románia és Bulgária schengeni csatlakozásának kérdése. A litván uniós elnökség annyit közölt, hogy akkor térnek vissza a kérdésére, ha „kedvezőek lesznek a feltételek”.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
locsaba
2013. december 08. 13:02
nemafaszt
thymian
2013. december 08. 11:12
Most, hogy a fél lábatok már bekönyörögtétek, nem fogtok koldulni. Ritka aljas egy népség.
magnamater
2013. december 07. 20:06
Tényleg nem szoktak koldulni a románok - tizenkilencben városunkból mind elhajtották a lábasjószágot, negyvenötben meg, noha az oroszok jóval többen voltak, de a románok sokkal többet zabráltak
rajgy
2013. december 07. 19:16
Itt van bármelyik videoba bele lehet nézni: Ennyire örülnek a román és bolgár "Armuts-Immigranten". http://www.youtube.com/results?search_query=romania+bulgaria+immigration&sm=3 Erdélynek külön kellene válnia. Évszázadokig külön voltak Budától, Bécstől, most pedig szolgálják Bukarestet. Meddig még??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!