Hülyítés

2013. október 18. 07:37

Az amerikaiak erős világhatalomként most kikecmeregtek a világválsággal fenyegető helyzetből. A kiváltó okok felszámolásáért azonban szinte semmit se tettek.

2013. október 18. 07:37
Sebes György
Sebes György

„A világ gazdasága, még ha óvatosan is, de fellélegezhet, hiszen a vezető gazdasági hatalmat elkerülte a technikai értelemben vett államcsőd. A leállított hivatalok közül a statisztikai ad majd először életjelt magáról, az elhalasztott adatközléseit dömpingszerűen önti majd a felhasználók nyakára.

A politikai birkózást követő tanulságok levonása alighanem most is elmarad. Barack Obama elnök - nem túl meggyőzően -, kijelentette ugyan, hogy még egy ilyen huzavona nem lesz, aki azonban erre nagy tétben merne fogadni annak politikai realitásérzéke vizsgálatra szorul. Még közvetlenül a megegyezés előtt is a szélsőséges kijelentésektől általában tartózkodó Warren Buffett befektetési guru úgy minősítette az egyre gyakrabban előforduló helyzetet, hogy az Egyesült Államokban a költségvetés körüli botrány borzasztó »hülyeség«, az pedig, hogy az adósságplafont költségvetési alkudozásra használják, könnyen »politikai tömegpusztító fegyverré« válik. A feldühödött nagybefektető kiválóan érzékeltette a lehetetlen helyzetet, amelyet így jellemzett: »nem használsz mérges gázokat, azután közlöd az emberekkel, hogy jövő szombatig még nem fogtok meghalni, de vasárnap...«.”

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2013. október 18. 15:36
"Az amerikaiak erős világhatalomként most kikecmeregtek a világválsággal fenyegető helyzetből." Fenéket kecmeregtek. Elodázták, és ezzel fel is turbózták.
bsandor
2013. október 18. 12:17
az amcsikat nem kell hülyiteni,hülyék neveltetésüktől fogva,reklám meg tv. most ne jöjjetek nekem Harvardal, az egy szűk réteg kiváltsága
Zokni
2013. október 18. 08:06
"... az adósságplafont költségvetési alkudozásra használják, könnyen »politikai tömegpusztító fegyverré« válik..." - írja. Nálunk már az is lett egy hasonló gazdasági jellegű fogalom, még ha mesterségesen alkották is meg: ez az un. "rezsicsökkentés". Ugyanúgy katasztrófát okozhat, és ugyanúgy politikai fegyverré vált, mint amire itt hivatkoznak. És ugyanúgy arról szól a dolog, hogy a magyar ktgvetés, illetve az Eu-s ktgvetés szabad forintjait és euróit a Közgépen - és még néhány "Fidesz-közeli" cégen - keresztül a Fidesz-világba forgassák át.
Berecskereki
2013. október 18. 08:02
Ha visszatekintünk az USA elnökök tevékenységére azt tapasztaljuk; amikor a költségvetés nehéz helyzetbe került mindig kirobbant valamilyen háború. Most ez Szíria lett volna. Nem sikerült, ezért más megoldást kellett keresni. Szerintem ez a kérdés Alfája és Ómegája, amely a költségvetés súlyos eladósodásának a következménye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!