Irán tárgyalna az urándúsításról, de az ehhez való jogáról nem mond le

2013. szeptember 30. 08:52

Mohamad Dzsavad Zarif, az iráni külügyminiszter az ABC-n sugárzott interjújában kijelentette, országa kész tárgyalni urándúsítási programja minden eleméről, de az urándúsításhoz való jogáról nem mond le.

2013. szeptember 30. 08:52

Irán kész tárgyalni urándúsítási programjának minden eleméről, de az urándúsításhoz való jogáról nem hajlandó lemondani – jelentette ki az iráni külügyminiszter, Mohamad Dzsavad Zarif az ABC csatornán sugárzott interjújában. A szeptember 29-én, vasárnap leadott nyilatkozatában Zarif Izraelt vádolta meg azzal, hogy nem mond igazat Teherán szándékairól.

Abbász Aragcsi iráni külügyminiszter-helyettes ugyanakkor igyekezett enyhíteni a keményvonalas iráni politikai pártok aggodalmát az Egyesült Államokkal felé tett diplomáciai lépések miatt. „Kétségtelen, hogy a Teherán és Washington közötti, régóta nagyon feszült viszony nem fog normális kapcsolattá alakulni egy telefonbeszélgetés, találkozó vagy tárgyalás következtében” – jelentette ki Aragcsi a FARSZ iráni hírügynökség szerint.

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2013. szeptember 30. 09:09
Remélem végre Obamának leesik a tantusz, és végre belátja hogy nem lehet kettős mércével nézni állam és állam között. Ha a Zsidó államnak lehet atom arzenálja, akkor viszont lehessen másnak is. Nem mellesleg az az állam amelyik ezt a képességét esetleg ki is használná, az valóban őrült, mert abban a pillanatban eltörlik őket is a föld színéről. Az atomfegyver valóban csak esetleg elrettentési célt formálhat, mert egy ilyen összecsapásnak, kizárólag csak vesztese lehet mind a két fél. Éppen ideje lenne ezt a stratégiai előnyét a zsidó államnak megszüntetni a közel-keleten, akkor legalább leszállnának a magas lóról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!