Letette esküjét az iráni elnök

2013. augusztus 04. 17:20

Haszan Roháni az Iszlám Köztársaság negyedik elnöke lett, miután letette hivatali esküjét.

2013. augusztus 04. 17:20

Haszan Roháni az Iszlám Köztársaság negyedik elnöke lett, miután letette hivatali esküjét a teheráni parlamentben – adta hírül a Euronews. A hatvannégy esztendős mérsékelt politikus a szavazatok 51 százalékát szerezte meg a választásokon júniusban, s ezzel legyőzte konzervatív riválisát.

Az országban sokan úgy vélekednek, hogy Rohánival új korszak köszönt Iránra, amelyben enyhül nemzetközi elszigeteltségük és javulnak a Nyugattal való kapcsolataik is. Roháni azt ígérte, hogy növelni fogja az atomprogram átláthatóságát, hogy ezzel is enyhítsen az Iránt sújtó szankciókon.

A korábbi hagyományokkal ellentétben a világ minden országának államfőjét meghívták az eskütételre – kivéve kettőt: az Egyesült Államokat és Izraelt.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Oscar Rionavelli
2013. augusztus 05. 08:06
Úristen, mi lesz most, lelépett a Mehemed, nem lesz kit fenyegetni megtámadással!
Akitlosz
2013. augusztus 04. 22:07
Korrekt volt, hogy a gonosz tengelyén kívül minden ország vezetőjét meghívták.
Nemhivo
2013. augusztus 04. 19:38
...baromság... Irán egy vallási teokrácia, aminek a nyugati értelemben vett demokráciához az égadta világon köze nincsen... Vezetői hatalmukat nem a néptől, ...hanem "istentől" eredeztetik...éppen ezért nem is tisztelik azokat, akik végletesen kiszolgáltatottak ennek az ostoba vallásos csürhének. Az iszlám a sötétség mély kútja... a világnak az "arab számok" óta semmit nem "adott"...viszont a nők állati sorban tartásával a népesedési "atombombájuk" jóval veszedelmesebb,...mint amit valójában manapság összebarkácsolnak.
nyugalmazott tanár
2013. augusztus 04. 19:21
Perzsia a szó legszorosabb értelmében is az emberi kultúra egyik bölcsője. Ennek megfelelő tisztelet és megbecsülés illeti, miután az egyistenhit is erről a szent földről terjedt el, és lett az emberiség több vallásának kiinduló alapja. Ma már számos tudományos munka és kutatási eredmény világít rá a magyarság őstörténetének azokra az időszakaira, amikor a mai Irak és Irán területén élő népekkel állt kapcsolatban. Mely kapcsolat nem csak a nyelvünkre, a későbbi rovásírásunkra, hanem a genetikai eredet közös - sokezer éves - gyökereire is kiterjed.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!