Zeman: Csehország nem rendőrállam!

2013. június 21. 10:17

Miloš Zeman köztársasági elnök szerint az a tény, hogy a cseh rendőrség a politika legfelsőbb köreiben is határozottan fellépett a korrupció ellen, nem jelenti azt, hogy Csehország rendőrállam lenne – írta az MTI.

2013. június 21. 10:17

Ellenkezőleg. Örülök, hogy a rendőrségnek és az ügyészségnek szabad keze van. Petr Nečasnak is megköszöntem, hogy szabad kezet adott nekik” – jelentette ki Zeman abban az interjúban, amely a Blesk című vezető cseh bulvárlapban jelent meg pénteken. 

Az államfő nem kívánt véleményt nyilvánítani arról, hogy miként végződhet a cseh belpolitikát megrengető, bő egy hete kirobbant megfigyelési és korrupciós botrány.

Frissítés:

Veszélybe sodorta a demokráciát a rendőrség és az államügyészség a cseh kormányhivatalban végrehajtott beavatkozásával – állítja Miroslava Nemčová, a képviselőház elnöke abban az interjúban, amely a Hospodárské Noviny című cseh gazdasági napilapban jelent meg pénteken.

Meggyőződésem, hogy megsértették az alkotmány elveit” – jelentette ki Nemčová, akit pártja, a Polgári Demokratikus Párt (ODS) miniszterelnöknek kíván jelölni a távozó Petr Nečas helyébe. Nemčová leszögezte: amennyiben kormányfő lesz, megbízza a belügyminisztert és az igazságügyi minisztert, hogy készítsék el a rendőrségi akció részletes elemzését.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!