Jöhet a lett euró

2013. június 05. 13:53

Az Európai Bizottság szerint megfelelt a feltételeknek Lettország, ezért azt javasolják az uniós pénzügyminisztereknek: tegyék lehetővé, hogy január 1-jétől Lettország bevezethesse az eurót.

2013. június 05. 13:53

Lettország megfelel a feltételeknek, ezért az Európai Bizottság azt javasolja az uniós pénzügyminisztereknek, tegyék lehetővé, hogy Lettország január 1-jétől, tizennyolcadikként bevezesse az eurót – jelentette be szerdán Olli Rehn, az Európai Bizottság monetáris és gazdasági ügyekért és az euróért felelős alelnöke.

A bizottság úgy ítéli meg, hogy Lettország megfelelő fenntartható gazdasági konvergenciát ért el az euróövezethez képest – fogalmaz közleményében a bizottság, amely megállapítja, hogy Lettország mind az öt konvergenciakritériumnak eleget tesz, ezért készen áll, hogy a latot az euróra cserélje.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oxycoccus
2013. június 06. 08:15
Bár Lettországban elég jelentős betelepített orosz kisebbség, a lettek igyekeztek nem balra szavazni. Azért lesz az eurójuk.
oxycoccus
2013. június 06. 08:14
Bár Lettországban elég jelentős betelepített orosz kisebbség, a lettek igyekeztek nem balra szavazni. Azért lesz az eurójuk.
Akitlosz
2013. június 05. 14:28
Ebben az a szomorú, - kicsit elvonatkoztatva az eurótól - hogy a Magyarországnál sokkal rosszabb helyzetből, a Szovjetunió részeként induló balti államok is mára lehagyták az egykori legvidámabb barakk Magyarországot. Nem nagyon akad posztkommunista ország, amelyik kevesebbre vitte "szabadon", mint Magyarország. :-(
kjkj945
2013. június 05. 14:27
Majd elmondhatják: Lat volt euró lett!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!