Stephen Hawking csatlakozott az Izrael elleni tudományos bojkotthoz

2013. május 08. 16:31

A brit elméleti fizikus – több más professzor mellett – támogatja az Izrael elleni bojkottot azzal, hogy nem vesz részt a Simon Peresz vezetésével szervezett tudományos konferencián. Hawking ezzel a palesztinokat ért sérelmek ellen kíván tiltakozni.

2013. május 08. 16:31

Stephen Hawking is csatlakozott az Izrael elleni tudományos bojkotthoz – írja a The Guardian. Más professzorok mellett Hawking is a palesztinokat ért sérelmek miatt döntött a Simon Peresz államfő vezetésével szervezett júniusi tudományos konferencia lemondása mellett.

Bár Hawking egészségi állapota jelentősen romlott, a British Committee for the Universities of Palestine közleménye szerint nem emiatt, hanem a palesztinok mellett való kiállás érdekében nem vesz részt a konferencián. A Guardian szerint Hawking ezzel azon brit közéleti szereplők egyre szélesedő köréhez csatlakozott, akik lemondták izraeli látogatásukat hasonló okokból. Mint írják, így tett korábban Elvis Costello, Roger Waters, Brian Eno, Annie Lennox és Mike Leigh is. Noam Chomsky, a palesztin ügy támogatója viszont úgy fogalmazott, egyetért a tudományos bojkottal és a megszállt területeken tevékenységet végző cégekkel való szembenállással, de Izrael általános bojkottja szerinte „ajándék az izraeli keményvonalasoknak és amerikai támogatóiknak”.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2013. május 08. 18:05
A legtöbb "tiltakozó" el se jut addig, hogy híres lehessen, mert legfeljebb utcazenész lehet. A hirességhez hír, publikáció, Nobel díj, Oscar díj kell, azt pedig nem adják akárkinek. www.janbiro.com/files/BIRO_A_Nobel-dij_zsido_reszrehajlasa.doc
SoukySanjay
2013. május 08. 18:00
Most olvastam,hogy a Pink Floyd is elküldte őket anyukájukba.Nekik sem Táncsics díjuk.
heep
2013. május 08. 17:27
Ennyi félrevezetett, tudatlan nácifasiszta tudós él abban a középkori Angliában? Ki hitte volna? Bár én pár hete jártam New Yorkban és már ott is morgolódnak a kiválasztottak ellen. Szóval lassan csak kezdenek felébredni az emberek még a már porig lehülyített, idomított nyugaton is.
Locassen
2013. május 08. 17:11
hm, én Hawking úr helyében óvatosabb lennék, az izraelieknek nagy tapasztalatuk van a tolószékes emberek (ld. Jaszin sejk) seggbe durrantásában:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!