A muszlimok elleni amerikai támadások miatt robbanthattak Bostonban

2013. május 16. 17:30

A bostoni robbantásos merénylet megtorlás volt az iraki és az afganisztáni muszlimok elleni amerikai támadásokért – derült ki a terrortámadás életben maradt vádlottjának egy írásos üzenetéből, amelyről csütörtökön számolt be a CNN rendőrségi forrásra hivatkozva.

2013. május 16. 17:30

A Dzsohar Carnajev által papírra vetett sorokat abban a hajóban találták meg, amelyben a Bostonhoz közeli Watertownban fogták el. Az amerikai állampolgárságú, 19 éves csecsen származású gyanúsított azt írta, hogy a massachusettsi nagyvárosban elkövetett támadás áldozatai ugyanúgy „járulékos veszteséget” képeznek, mint a muszlimok a háborúban. A szöveg szerint aki egy mohamedánt megtámad, az mindet megtámadja. Az ifjabb Carnajev gyakorlatilag ugyanerről beszélt, amikor az elfogása után a nyomozók kikérdezték egy bostoni kórházban.

A bostoni maraton célegyenesében április 15-én elkövetett kettős robbantás következtében hárman meghaltak és több mint 260-an megsebesültek. A terrortámadás másik feltételezett elkövetője, Tamerlan Carnajev április 19-re virradóra belehalt a rendőrökkel vívott tűzharcban szerzett sebesüléseibe. A Carnajev fivérek azon az éjszakán egy rendőrrel is végeztek. Dzsohar Carnajev egyébként azt írta a hajóban megtalált üzenetében, hogy nem fogja sokáig hiányolni a bátyját, mert hamarosan csatlakozik hozzá. Az ifjabb elkövetőt, akit tömegpusztító fegyverek bevetésére irányuló, halált és anyagi kárt okozó összeesküvéssel vádolnak, jelenleg egy börtönkórházban ápolják.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemhivo
2013. május 17. 09:05
... a tálibok vagy a paradicsomba igyekvő mártírok nagyságrendekkel több muszlimot ölnek meg...mint amennyit az összes amerikai katona együttvéve valaha is megölt... ...beleértve lakodalmas násznépet, iskoláslányokat, vagy egyszerűen csak a kirabolni vágyott falusiakat... ...attól, hogy egy mudzsahednek géppisztolya van,...még nem nevezném "szabadságharcos"nak. Ha az amik nem mentik meg É-koreát a komonizmustól,...akkor bírálják...ha a "kőkorszaki szakikat" idomítják afganisztánban,...akkor meg az a baj... ...röhejes már ez a nyavajgós "amerikaundor"..
nyugalmazott tanár
2013. május 16. 21:28
Talán le kellene vonni ebből a felismerésből némi tanulságot. A végtelenségig nem lehet nemzeteket bűntetlenül megalázni. Kiszipolyozni. Sértegetni, rágalmazni.
kjkj945
2013. május 16. 18:48
cicicc jajajajj ja!
johnnyrotten
2013. május 16. 18:36
Ti kajáljátok ezt a CIA-s maszlagot, pajtikák? Már vártam, mikor találnak valami tárgyi bizonyítékot! Végre megvan az írás! Ürgebőrbe kötve...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!