Pontával is találkozik Bukarestben Martonyi

2013. március 04. 07:28

A külügyminiszter találkozik román kollégájával, majd megbeszélést folytat Victor Ponta miniszterelnökkel és a román parlament mindkét házelnökével is.

2013. március 04. 07:28

Titus Corlatean román külügyminiszterrel folytat megbeszélést, találkozik a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) vezetőivel, majd várhatóan Daniel Barbu román kulturális miniszterrel közösen a Balassi Intézet Bukaresti Kulturális Központjában megnyitja a Bánffy Miklós emlékkiállítást.

Kedden a kétkamarás román parlament mindkét házelnöke és Victor Ponta román miniszterelnök is fogadja a magyar külügyminisztert.

Martonyi János az M1 egyik műsorában korábban kifejtette: látogatásának célja, hogy az utóbbi időben tapasztalt „kisebb-nagyobb viták” ellenére lehetőleg megpróbálják megőrizni a román-magyar stratégiai partnerség értékes elemeit.

Titus Corlatean pénteken úgy nyilatkozott: reméli, hogy a magyar-román kapcsolatok vitás kérdéseit sikerült diplomáciai kereteket közé terelni, mert a sajtón keresztül való üzengetés és a tüntetések nem oldanak meg semmit.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antigoné
2013. március 04. 09:37
Akármilyen aljasok is tudnak lenni, tárgyalni kell velük, ez az erdélyi magyarság érdeke is.
libatolvaj
2013. március 04. 08:52
3\3-as martonyi a gilderberg KFT.-tol? Kiket fog képviselni?
az imaszoba forgatómotorja
2013. március 04. 07:58
Nem irigylem, kemény menet lesz ez az öergnek. Ráugranak majd ezek a szőrőötalpú balkáni páviánok.
fidesz original
2013. március 04. 07:55
Hát egy kisebb Békemenet indulhatna Martonyi mellett!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!