Obama engedélyezte a kongresszusi betekintést a titkos jogi állásfoglalásba

2013. február 07. 21:50

Barack Obama amerikai elnök utasította az igazságügyi minisztériumot, hogy adja ki a kongresszus hírszerzési bizottságainak azt a titkos jogi állásfoglalást, amely kifejti, hogy az amerikai vezetés milyen feltételekkel ölethet meg külföldön amerikai állampolgárokat - jelentette be csütörtökön Jay Carney, a Fehér Ház szóvivője.

2013. február 07. 21:50

Demokrata és republikánus szenátorok kilátásba helyezték, hogy a hozzáférés megtagadása esetén zátonyra futtatják a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) élére kijelölt John O. Brennan csütörtök délutánra kitűzött szenátusi meghallgatását.

Az igazságügyi tárca a múlt nyáron egy nem titkos dokumentumban összegezte álláspontját a kongresszus számára az amerikaiak külföldön történő likvidálásával kapcsolatban. Ezt azonban a törvényhozók nem tartották kielégítőnek és így feljegyzést kedden nyilvánosságra hozták.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Selamat
2013. február 08. 08:49
Éljen az amerikai demokrácia.
fogd a pénzt és kuss
2013. február 08. 08:23
ez a hír valami vicc?
elfelejtette
2013. február 07. 22:47
Gondolom, ha erre van direktíva, akkor a nem amerikai állampolgárok likvidálására is. De jajj, miket is feltételezek erről a talpig becsületes szuperhatalomról...
békalepcse
2013. február 07. 22:29
Miféle jogállam az amelyik emberek likvidálására adhat engedélyt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!