Nem rövidítették le Nastase börtönbüntetését

2012. október 03. 11:48

Nem rövidítette le a bukaresti törvényszék Adrian Nastase börtönbüntetésének időtartamát, szerdán első fokon elutasították a politikus kérelmét. A volt román miniszterelnök az öngyilkossága után kórházban töltött hat napot vonta volna le büntetéséből.

2012. október 03. 11:48

Adrian Nastase volt román miniszterelnök júniusban egy korrupciós ügy miatt két év szabadságvesztésre ítélték. A börtönben lévő Nastase azzal a kéréssel fordult a bírósághoz, hogy vonja le azt a hat napot a büntetésből, amelyeket öngyilkossági kísérlete után töltött kórházban. Nastase szerint ezt a szűk egy hetet is a büntetés időtartamához kell sorolni. Az ügyész azzal érvelt, hogy ezeket a napokat azért nem lehet levonni, mert Nastase önkezűleg ártott magának, és ezzel megpróbálta elkerülni a bebörtönzést. A vádló szerint a politikus kérésének nincs jogi alapja, mert ilyen kérést csak akkor lehet benyújtani, ha öngyilkosságot valaki fogsága ideje alatt kísérel meg. Az ügyész szerint Nastase az öngyilkosság elkövetésekor még saját házában volt, még nem volt rabosítva.

A politikus ügyvédje azzal érvelt, hogy az öngyilkosság pillanatában Nastase már rendelkezett a bebörtönzéséről szóló döntés másolatával, és szerinte a büntetés letöltésének ideje már akkor elkezdődött. A bíróság végül az ügyészség álláspontjának adott helyet, és elutasította a politikus kérését, aki fellebbezhet.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
buckafej
2012. október 03. 14:00
Legalább a románoknál egy komcsi sittre került. Kár, hogy a magyar elvtársai szabadlábon vannak.
liberálzöld.
2012. október 03. 12:59
Mert buta volt a Nastase! Kézilabdást kellet volna megszurkálnia. Akkor meg is felezhetnék a büntetését.
Antigoné
2012. október 03. 12:55
Ennek mi értelme volt? Mit számít -két év viszonylatában- az a hat nap? Ráadásul igaza is van az ügyészségnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!