Civil díjat kapott Malina Hedvig

2012. október 27. 16:29

Zák-Malina Hedvig és ügyvédje, Roman Kvasnica kapta a Szlovákiai Magyarok Kerekasztalának (SZMK) Civil Társadalom Fejlesztéséért Díját. Az elismerést Révkomáromban adták át az SZMK éves konferenciáján. „Különleges díj ez az életemben, hiszen ez az első elismerés, amit szlovákiai magyaroktól, vagyis az enyéimtől kapok” – mondta Malina Hedvig a díjátadón.

2012. október 27. 16:29

A díjat Malina Hedvig „az emberi jogaiért és igazáért való többéves kiállásáért, töretlen erkölcsi tartásáért és az igazságosságba vetett megingathatatlan hitéért”, Roman Kvasnica pedig „többéves kitartó jogérvényesítő munkájáért, Zák-Malina Hedvig méltó jogi képviseletéért és az emberi és kisebbségi jogok melletti önzetlen kiállásáért” kapta – áll a Kerekasztal közleményében.

„Különleges díj ez az életemben, hiszen ez az első elismerés, amit szlovákiai magyaroktól, vagyis az enyéimtől kapok. Nagyra tartom a Kerekasztal tevékenységet, űrt tölt be a munkájuk” – mondta Malina Hedvig a díjátadón az MTI-nek. A két díjazottat Vrabec Mária újságíró méltatta. Elmondta, hogy Malina Hedvig és Roman Kvasnica példát mutatott polgári öntudatból és emberségből. Hangsúlyozta, hogy Roman Kvasnica ügyvéd volt az, aki felnyitotta a szlovák társadalom szemét, hogy a lényeg nem a nemzetiség, hanem az, hogy a hatalom egy védtelen állampolgárt bántalmazott. „Ez a két ember megmutatta, hogy a tisztesség nem nemzetiségfüggő” – tette hozzá Vrabec Mária.

A Civil Társadalom Fejlesztéséért Díjat a Dél-szlovákiai Civil Információs Hálózat alapította 2006-ban; 2011-től gondozója és adományozója a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala. A díjat minden évben olyan kiemelkedő személyiségnek adják át, aki önkéntesként, szervezőként, vezetőként, szponzorként vagy mecénásként aktív szerepet vállalt a szlovákiai magyar civil szektor építésében, fejlesztésében, kapcsolatrendszerének alakításában és bővítésében.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2012. október 28. 08:09
riszpekt
nyugalmazott tanár
2012. október 27. 20:06
Kedves Hedvig! udnia kell, hogy megkülönböztetett tisztelet és szeretet övezi a magyar emberek részéről. Amilyen büszkék vagyunk magára, annyira legyen büszke erre a nemzetre, amely minden rezdülését óvó aggodalommal kíséri figyelemmel.
füst
2012. október 27. 19:25
Szegény kislány. Sok erőt!
packó_
2012. október 27. 18:56
Isten áldja meg Hedviget, emberként, kitartásáért!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!