Azeri ügy: az Európai Parlament elmarasztalta Azerbajdzsánt

2012. szeptember 13. 18:02

A Magyarország által Azerbajdzsánnak átadott Ramil Safarov szabadon bocsátása kapcsán elmarasztalta az azeri felet az Európai Parlament (EP).

2012. szeptember 13. 18:02

A Strasbourgban folytatott csütörtöki plenáris vitán az EP elmarasztalóan foglalt állást Azerbajdzsánnal szemben, mivel az megkegyelmezett a Magyarországon életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt gyilkosnak.

Az európai intézmény elítélte Ilham Aliyev azeri elnök döntését, amikor az elnöki kegyelemben részesítette az azeri gyilkos katonát, valamint különböző juttatásokkal is megajándékozta Safarovot. Az EP arra is kitért, hogy Azerbajdzsán megsértette a magyar hatóságok számára adott diplomáciai biztosítékokat, s figyelmen kívül hagyta az átadás jogalapjául szolgáló nemzetközi szerződést.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2012. szeptember 13. 20:02
"...az EP elmarasztalóan foglalt állást Azerbajdzsánnal szemben..." Jé nézd már, ez az az EP ami korábban Magyarországgal szemben foglalt többször is elmarasztalóan állást? "...it runs contrary to the spirit of the agreement..." Micsoda? Ellentétes az egyezmény szellemiségével? Hát nem pont ezt mondták Viktor ámokfutásáról is? Akkor itt poénkodtak a jaffák, hogy mi a péró az a szellemiség aztán nesze, az EP most megint szellemirtósat játszik! Most akkor mi van? Vagy akkor sem volt hülye az EP vagy most is az...
vatta csupor
2012. szeptember 13. 19:58
Kiadtunk egy brutális gyilkost, meggyalázták a magyar zászlót, megszakították velünk a diplomáciai kapcsolatot, a TEK bohócot csinált magából, Varga képviselő a nőket ekézte a parlamentben, a magyar falábú válogatott szénné égett a hollandok ellen, a forint a leggyengébb pénznem az EU-ban, 460.- Ft a benzin. Sikeres hete volt a kormánynak!
Stigma
2012. szeptember 13. 19:54
"figyelmen kívül hagyta az átadás jogalapjául szolgáló nemzetközi szerződést." Nem így van, hanem: "a Safarovnak adott kegyelem ellenkezik az átadás jogalapjául szolgáló nemzetközi szerződés SZELLEMÉVEL" Ugyanis a sokat emlegetett 83. évi nemzetközi egyezmény 12. Cikke azt tartalmazza, hogy a kiadott személyt egyéni kegyelemben részesítheti a befogadó ország és ez ellen semmiféle biztosítékot nem kért, nem kapott a magyar kormány.
Öreg
2012. szeptember 13. 19:20
Göncz Kinga ellene szavazott, mert Orbán diktatúrát épít !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!