Az első ismert amerikai rabszolga leszármazottja Obama

2012. július 31. 14:47

Barack Obama amerikai elnök 11. fokú dédunokája John Punch-nak, az első bejegyzett fekete rabszolgának – idézi az Ancestry.com családfakutató szervezet állítását a NOL.

2012. július 31. 14:47

Ann Dunham, Barack Obama fehér bőrű édesanyja felmenői között az Ancestry.com kutatásai szerint vannak olyan fehér, virginiai földbirtokosok, akik John Punch fekete rabszolga leszármazottai.

John Punch volt az első rabszolgaként regisztrált személy Virginia gyarmaton: Punch 1640-ben megpróbált megszökni, de terve nem sikerült, rabszolga maradt. Később egy fehér nőtől születtek gyerekei, akik anyjuk miatt szabadnak számítottak. Punch leszármazottai sikeres földbirtokosok lettek, s a NOL által idézett Ancestry.com szerint Obama édesanyja is a leszármazottak egyike.

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Parasztvakítás
2012. július 31. 22:47
Az első ismert amerikai rabszolga leszármazottja Obama Nagy dolog!!Én meg az első ismert emberé,valami ÁDÁMNAK hívták!!
picur3ka
2012. július 31. 20:41
Mekkorra basrom tema, mar megint, minden zsido elmebeteg?
egysegelem
2012. július 31. 19:35
"Attól még hogy 1 embernek 2000 11-ik generációs ''ük-ük'' nagyszülője élt az XVII.ik század közepén" Azert nehez ezt elsore felfogni, mert a fejunkben az el, hogy ezek mind kulonbozo emberek, holott a rokoni keveredes miatt termeszetesen nem. Meg egyetemre jartam amikor szoget utott a fejembe, hogy lehet az, hogy az osok szama minden szinten duplazodik, mikozben ha megyunk vissza az idoben egyre egyre kevesebb ember elt a foldon. Ez elsore ellentmondas, es eleg sokat kell gondolkodni, mire magadtol rajossz, mi a nyitja. Hajlamos az ember elfelejteni, hogy vegsosoron minden faj minden egyede egymas (tavoli) verrokona. Fent a fenti peldabol induljak ki, a szoke sved is a bantu negernek. Ha eleg sokaig rajoljuk a csaladfajukat, egy ido utan csak ugyanazok a szemelyek lesznek rajta.
egysegelem
2012. július 31. 18:22
"Mivel 4000 generációra nem érvényes a hatványozással kapott szám hiszen már 35 generáció után kb 68 milliárd 35-ik mélységű őse kellene legyen mindegyikünknek. Ebből következtettem hogy maga ez a fajta számolás nem logikus." De logikus, csak mind a 68 milliard helyen nehany ember, nehany "osember" fog szerepelni. "(az ezredik generáció mélység 10 (+ 300 nulla a tíz után). Pedig ''csak'' 107 milliárd ember élt eddig a Földön :" Gond el ha 2 testvernek gyereke lesz, akkor a gyerek apai es anyai felmenoi a nagyszuloknel mar ugyanaz, azaz neki 2 elo nagyszuloje van es mindig is annyi volt, de a szamitas alapjan 4 nagyszuloje van, csak mindket helyen ugyanaz a nagymama es nagypapa szerepel. Na most ugyanez a helyzet a tovabbiakban is. Hiaba volt valakinek a szamok szerint x milliard osze egy adott szinten, az lehet, hogy osszesen is csak partucat ember. Tudom, ezt a logikat eloszor nehez megerteni eloszor, elfogadni, pedig logikus, csak aki sosem foglalkozott ezzel kicsit butan nezhet elsore.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!