EMMI: Magyarország demokratikus jogállam

2012. június 14. 13:57

Magyarország demokratikus jogállam, az emberi jogok szempontjából pedig biztonságos ország, így aki más országban politikai menekültjogot kér és félfasiszta diktatúrára hivatkozik, nem mond igazat – így reagált az Emberi Erőforrások Minisztériuma a kanadai szenátus bevándorlási törvényt érintő módosítására.

2012. június 14. 13:57

A tárca társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága írta: nyilvánvaló, hogy azok a magyar állampolgárok, akik az utóbbi években útra keltek és politikai menedékjogot kértek, a könnyebb megélhetés reményében indultak el, kihasználva a kanadai menekültügyi törvény által biztosított pénzbeli támogatási lehetőségeket.

Arra utalva, hogy a kanadai parlament alsóháza által a hét elején elfogadott törvényjavaslat alapján a jövőben szigorúbban szabályozná az ország menekültügyi rendszerét, az államtitkárság úgy fogalmazott: „a kanadai törvénymódosítás számukra azt üzeni, hogy a jövőt nem segélyekre kell építeni, hanem tisztességes munkára”, és a politikai menedéket kérők a tisztességes munkavállalási szándékkal kiutazó romákra és nem romákra is árnyékot vetnek.

A magyarországi cigányság jövője itt van, saját hazájukban. Kétségtelen, hogy ma Magyarországon nem könnyű cigányként boldogulni, de az elmúlt években elindított programjaink által mindenki számára lehetőséget kívánunk teremtetni arra, hogy képezhesse magát és megtalálhassa helyét a munka világában. Kérjük őket, hogy itt, szülőföldjükön keressék a tisztes boldogulás lehetőségét, mert Magyarország mindannyiunk közös otthona” – írta közleményében az államtitkárság.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Greffiti
2012. június 14. 18:07
Jaj, ne már. Vigyétek a cigányokat!! Az eju mit szól ahhoz, hogy Kanada milyen antidemokratikus, nem kellenek nekik a csaló bűnöző ciányok?
magnamater
2012. június 14. 17:43
Az Emberi Erőforrás miniszterének, de a magyar kormánynak sincs pénzügyekhez semmi hozzáértése. A roma vádakra még pár lapáttal rá is kellett volna hányni,igenis, bántják itt a romákat, s egy olyan gazdag országnak, mint Kanada, elég pénze van arra, hogy őket eltartsa. Nem korrektek a kanadaiak: Erdélyből vinnék ki az aranyat, bezzeg a cigányok nem kellenek nékik. Ötvenhatban kellett nekiek a jól képzett fiatal magyar munkaerő, akkor a fölét lenyalták, vigyék most az alját.
bigyomail
2012. június 14. 15:55
Ez kicsit olyan, mintha én arról nyilatkoznék, hogy az én cégem a legjobb munkavállaló-barát intézmény a földön. Az mégis mennyire hiteles? Mert szerintem az, de lehet, hogy az alkalmazottaim ezt vitatnák.
Jancsipapa
2012. június 14. 15:52
Szomorú.Akkor ott maradhatnának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!