Cohn-Benditék újraszerveznék Európát

2012. május 03. 21:49

A felülről, gyakran lakói akarata ellenére irányított Európai Unió helyett alulról szerveződő uniót szeretne létrehozni a '68-as értelmiségiek nemzetközi csapata. Daniel Cohn-Benditék Mi vagyunk Európa című kiáltványát már Demszky Gábor, Esterházy Péter és Kertész Imre is aláírta – írja az Index.

2012. május 03. 21:49

A kiáltvány aláírói európai békehadtestet szeretnének létrehozni, és a fiatalok önkéntes munkájával akarják megszüntetni az európai válságot. A mozgalmárok szerint európai civil társadalmat kellene létrehozni, amely akár új, alulról építkező európai alkotmányt is megfogalmazhatna.

Az aláírók között van Helmut Schmidt volt német szocdem kancellár, Jürgen Habermas '68-as főideológus, Anthony Giddens Blair-tanácsadó, s magyar részről többek között Demszky Gábor, Esterházy Péter, Kertész Imre, Magyar Bálint, Fischer Iván, Konrád György és Schiff András írták alá a kiáltványt – olvasható az Indexen.

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2012. május 04. 10:11
"Daniel Cohn-Benditék Mi vagyunk Európa című kiáltványát már Demszky Gábor, Esterházy Péter és Kertész Imre is aláírta" bazmeg ha ti vagytok Europa akkor en innen kivandorlok. De szerencsere nem vagytok, csak szeretnetek az lenni.
bookmark
2012. május 04. 09:54
Nocsak nocsak. A Cohn-Benditnek nem ajánlottak fel valami szuper helyet az Új Világrendben és most alulról akar építkezni és létrehozni valami ujjat? Vagy csak azt csinálja, amihez a legjobban ért. Zavart kelt és anarchiát teremt. Egy anarchia után lehet csak új rendet csinálni, ahol a régi rendszer összeomlott és az emberek védtelenek és bármire szavaznak, ami biztonságot ígér, pl: Új Világrend. Cohn-Bendit a legmegfelelőbb erre a szerepre. De mi van ha mi úgy döntünk, hogy nem lesz anarchia és szépen rendben haladunk a saját fejünk után? Egyébként Orbán az olaszoknál már arról híres, hogy megfelezte a következő parlament létszámát és olyan gazdasági szereplőkre rá tudta kényszeríteni az adózást, amelyek eddig kihúzták magukat alóla. Minta lett Magyarország, mert az átlag ember nem hülye csak Brussels annak nézi.
RPG-2
2012. május 04. 09:45
Undorító.Vénemberek szerveznék a fiatalokat.. fiatalok millióinak nincs munkája Európában a jövő kilátástalan számukra s felkínáljátok számukra az "önkéntes MUNKÁT".. ti mindenkit hülyének néztek?
ciseaux
2012. május 04. 09:42
Bloody Hell! Cohen & Co. új Európát szervez nekünk? Fusson ki merre lát, mert ha az aláírók listáját elolvassuk, itt hely nem marad nekünk. Addig is míg ez a jacobinus-szabadkőműves-cionista izé megvalósul, héberül tanulok..Ki tudja, talán.. Amúgy nagy lehet a baj, mert a Cohen & Co. van már most is többségben, szóval el lehet képzelni, milyen lesz az ő EU-2.0 változatuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!