Sarkozyéket vádolja DSK

2012. április 28. 17:11

Az IMF volt vezére a karrierjét tönkretevő szexbotrány kirobbantását a Nicolas Sarkozyhez és az UMP párthoz kötődő politikai ellenfeleinek tulajdonítja. Dominique Strauss-Kahn azt állítja: meg akarták akadályozni indulását a francia elnökválasztásokon.

2012. április 28. 17:11

Dominique Strauss-Kahn, az IMF volt vezetője a Guardian-nek adott interjújában azt állította: Nicolas Sarkozy és az UMP párthoz kötődő politikai ellenfelei akarták megakadályozni indulását a francia elnökválasztásokon New York-i szexbotrányának kirobbantásával. „Alighanem politikailag túl naiv voltam, hogy nem feltételeztem, képesek ilyen messzire elmenni” – mondta DSK a lapnak.

 
A megtépázott hírnevű Strauss-Kahn azt ugyan nem feltételezi, hogy a New York-i Sofitel szálloda lakosztályában történt incidensét a Nafissatou Diallo nevű szobalánnyal megrendezték volna, de abban már külső erőknek, politikai ellenfeleinek volt szerepe, hogy az ügy ekkora botránnyá duzzadt, bűnügyi vizsgálat indult erőszakos közösülés vádjával, sőt ennek során egy időre börtönbe is került. DSK rámutat: „Túl sok körülmény jött össze, hogy ez véletlenek egybeesésének tűnhessen". A volt IMF-vezér szerint francia ügynökök heteken át megfigyelés alá vonták, még mielőtt őrizetbe került volna, ráadásul állítása szerint ezek a Sarkozyhez közeli körök által megbízott ügynökök lehallgatták a telefonhívásait is. A botrány segítségével pedig végül lehetetlenné akarták tenni, hogy DSK elinduljon a francia elnökválasztásokon – idézi a brit lapban megjelent interjút a NOL.
 
Strauss-Kahn vádaskodását éppen az elnökválasztás döntő, második fordulója előttre időzítette. A május 6-i választások előrejelzései szerint a szocialista François Hollande egyelőre biztosan vezet Sarkozy előtt. A szocialista jelöltek közti versenyben egyébként a tavaly májusi szexbotrány kirobbanása előtt Strauss-Kahn állt jobban a közvélemény-kutatási eredmények szerint, mint Hollande. Dominique Strauss-Kahn vádjai egy magándetektív-iroda segítségével az utóbbi 11 hónapban folytatott vizsgálaton alapulnak – kommentálta az interjút a Guardian.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drieno
2012. április 29. 10:57
szegény dsk nyilván nem tehet semmiről, a nők hazudoznak róla össze vissza mindenfélét
tevevanegypupu
2012. április 29. 08:31
Minden tovabbi nelkul lehetseges az amit DSK mond, gondolom ha evtizedekig elneztek botranyait, azt mar nem akartak, hogy koztarsasagi elnokkent is folytassa.Es nem az a baj, hogy kinyirtak - bar Sarkozyekrol is eppen eleg sok mindent el lehet mondani - hanem az, hogy csak most tettek. Es azzal egyutt, hogy tudtak rola mindent, lehetett az IMF vezetoje. bar ahogy a ceg mukodeset nezi az ember, DSK eppen megfelelo volt a vezerigazgatoi szekbe.
kjkj945
2012. április 29. 08:21
NOL Strauss-Kahn Sarkozyéket vádolja rákattintok http://mti.hu/mti/Default.aspx?ReturnUrl=%2fPages%2fnews.aspx%3fnewsid%3d195377%26lang%3dhun&newsid=195377&lang=hun#195377&utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201204 JÖN FEL EZ CSUCS
pierre bayle
2012. április 29. 07:51
Én minden rosszat el tudok hinni sarkorol, de ez nem tűnik valószínűnek. Mindegy, mind a ketten mennek a levesbe, hála istennek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!