Szlovákiának nincs jó megoldása a kettős állampolgárságra

2012. február 18. 16:05

„Nem rendelkezünk jó megoldással a magyar fél nem szerencsés és nem standard döntésére” - mondta el Iveta Radicová kormányfő a szlovák közszolgálati rádió magyar nyelvű adóján.

2012. február 18. 16:05

Sem a kettős állampolgárságról szóló magyar döntés, sem a Fico-kabinet reakciója nem volt szerencsés - ebben az értelemben nyilatkozott a kettős állampolgárságról szóló törvény kapcsán a szlovák kormányfő, Iveta Radicová a Pátria rádióban szombaton.

 
„Nem rendelkezünk jó megoldással a magyar fél nem szerencsés és nem standard döntésére” - jelentette ki a szlovák közszolgálati rádió magyar nyelvű adóján Iveta Radicová.
 
A szlovák kormányfő úgy vélte, a nemzetközi normáknak megfelelő eljárásra lett volna szükség a kettős állampolgárság formájáról és módjairól való megegyezéshez. A gyorsított honosítási eljárásra reakcióként 2010 májusában elfogadott, a kettős állampolgársággal foglalkozó szlovák törvényre utalva Radicová hozzátette: ehelyett egy egyszeri intézkedés történt, amire Robert Fico kormánya szerencsétlen módon reagált.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2012. február 18. 19:57
Miért nem lehet nálunk törvényt hozni, hogy csak a kölcsönösségi elvet figyelembe véve lehetnek Mo-on is kettős állampolgáeok, ami azt jelentené, hogy mivel szlotákia elveszi a magyarokét, mi is elvesszük az itteni tótokét. Mivel EU szinten eddig nem foglalkoznak ezzel, biztos vagyok benne, ha mi tennénk ilyen lépést, rögtön lenne nagy felhördülés, s akkor rögtön visszafelé sülne el a puskájuk. Ezekkel a nem kultúrnépekkel sajnos csak így lehet bánni, mert a szép szóból nem értenek.
Felebarát
2012. február 18. 19:17
sajnos megint a felvidékiek szivták meg...mert mi megint jobban tudtuk mi kell nekik...huá.. talán éppen figyelni kéne rájuk, mit szeretnének... mert lehet sokan szerettek volna ilyen papirt kapni, de nem iylen áron.,.. ott élnek és kell boldogulniuk...
tóth mária
2012. február 18. 18:04
Sajnos nem találtam meg Radicova e-mail címét, mert szívesen megírtam volna neki, amit cutcopy igen egyszerűen, de nagyszerűen megfogalmazott. De, ami késik, nem múlik, tovább kutakodok!
pityesz74
2012. február 18. 17:49
Alakul a molekula. Inkább hagyni fogják hogy kettős állampolgárok legyenek a felvidékiek csak a Benes cuccot ne piszkáljuk! Akár beszélhetnek Magyarul is, csak az elkobzott Magyar javakat vissza ne keljen adni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!