Nem kerül gyámság alá Görögország

2012. január 29. 12:10

Az Európai Bizottság elutasítja azokat az elképzeléseket, melyek megvonnák a költségvetési függetlenséget az egyes országoktól, jelen esetben Görögországtól.

2012. január 29. 12:10
A bizottság elkötelezett ellenőrző képessége további erősítése mellett, és a helyszínen már fejleszti is e képességét. A végrehajtás azonban teljes mértékben a görög kormány felelőssége, amely az állampolgárainak és a saját intézményeinek tartozik elszámolással. A felelősség az övék, és az övék is kell maradjon” – idézi a Reuters az Európai Bizottság egyik meg nem nevezett szóvivőjét. 
 
A Financial Times szombaton írt arról, hogy értesülései szerint a német kormány azt szeretné, ha Görögország a következő, 130 milliárd eurós mentőcsomagért cserébe átadná az adóztatással és a költségvetési kiadásokkal kapcsolatos döntések feletti szuverenitását egy euróövezeti „költségvetési biztosnak”, mely vétójoggal is rendelkezne. A német elképzelés nem csak a görögökre, hanem minden olyan euróövezeti országra is vonatkozna, melyek külső támogatást kapnak, de nem tudják teljesíteni vállalt kötelezettségeiket – írj a Reuters.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. január 29. 16:03
Kimaradtak: Schicklgrube, Uljanov, Zsugásvili, Szolimán, Rosenfeld soroljam?
anticonstitutionnelle
2012. január 29. 14:48
Rossz irányba halad a vita. Az elmúlt húsz évben folyamatosan azt hallgattam, hogy a kormánynak kölcsön adott pénz az halálbiztos, a privát szektorba fektetett pénz pedig kockázatos. Amit most átélünk az nem más mint ennek a teóriának a bukása. A kormány segélyekre, nyugdíjakra költi a pénzt és egyre kevesebb jut arra, amiből a jövőbeli többlebevétel keletkezhetne: oktatás, infrastruktúra, egészségügy.Így elég nehéz lesz egy kormánynak kikeveredni az adósságcsapdából.
gary_cooper
2012. január 29. 14:20
Nagyon helyes! Az aztán egy nagy disznóság lett volna...
L066H
2012. január 29. 13:28
Csak hülyék gondolták, hogy ezt keresztül lehet vinni Görögországon. Nem abban a stílusban tüntetnek, mint mi. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!