Börtönre ítélték a volt román kormányfőt

2012. január 30. 16:17

Két év börtönbüntetésre ítélte első fokon a román legfelső bíróság Adrian Nastase volt román miniszterelnököt abban a korrupciós perben, amely a politikus 2004-es választási kampányának finanszírozásáról szól.

2012. január 30. 16:17

Nastase 2004-ben a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke volt, és az ugyanabban az évben tartott választásokon államelnökjelöltként szállt versenybe. Az ügyészek szerint a politikus funkcióját felhasználva rávette a Bákó megyei építkezési felügyeletet, hogy szervezzen szakmai tanácskozást építkezési cégek számára. A részvételi díjakból származó bevételt lényegében Nastase kampányának finanszírozására fordították. Nastase fellebbezhet az első fokú ítélet ellen.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2012. január 30. 20:28
Balliberálisok védőangyalai, hol vagytok. Clintonné berendeli a wasingtoni román nagykövetet, mi ez, fasizmus? Felerősödik Brüsszelben a román baloldaliak halálsikolya, Romániában tombol a diktatura. Segitséget kérnek a román szocik Konrád Györgytől, és nyugaton turnézó társulatától, segitsenek, mert a nyugatos román értelmiség nem hajlandó az éledező román fasizmust támadni. Bérbeveszik az Amerikai Magyar Népszavát, vezesse az a harcot....Bizony, kisértet járja be Európát, A FELELŐSÉGRE VONÁS KISÉRTETE!
Gombóc XVI. Artúr
2012. január 30. 18:18
Nahát!! Még a végén azt kell mondanunk, hogy milyen tökösek a románok...
Dr. Táskás Tóni
2012. január 30. 17:52
Nálunk bonyolultabb a helyzet. A CBA segített, most pedig a különadó törvénnyel -lex cba- vissza is kapta a többszáz millát. Remélem ez életfogytig lesz.
hátakkor
2012. január 30. 17:47
Földcsere volt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!