Feljelentések Strauss-Kahntól és feleségétől

2011. november 22. 19:18

Dominique Strauss-Kahn és Anne Sinclair kedden feljelentette azokat a francia sajtóorgánumokat, amelyek szerintük rágalmazó módon számoltak be egy francia prostitúciós hálózat elleni nyomozásról. A házaspár ezen kívül egy tévéinterjúban tett kijelentése miatt feljelentette Nicolas Sarkozy egyik tanácsadóját is.

2011. november 22. 19:18

Feljelentést tett kedden Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) korábbi vezérigazgatója és felesége, Anne Sinclair számos francia sajtótermék és Henri Guaino elnöki tanácsadó ellen, mert „rágalmazó módon” számoltak be egy észak-franciaországi prostitúciós hálózat ügyében indított nyomozásról, amelyben a politikus-közgazdász is érintett.

Több idézést is kézbesítettek vagy kézbesíteni fognak a L'Express, a Le Nouvel Observateur, a Paris Match és a VSD magazinoknak, valamint a Le Figaro című napilapnak” - közölték a házaspár ügyvédjei, akik panaszt nyújtanak be a Nicolas Sarkozy államfő jobbkezének számító Henri Guaino ellen is egy televíziós interjúban tett kijelentése miatt.

A DSK-ügy nem magánéleti probléma. A magánélet és a bűncselekmény határán vagyunk ... Ami az Egyesült Államokban történt, az ugye egy jogilag elítélhető cselekmény. A Carlton-ügy, már elnézést, de teljesen ugyanolyan. Olyan emberekkel folytatott feltételezett kapcsolatokról van szó, akik egy prostitúciós hálózatot irányítottak” - mondta az elnöki tanácsadó.

A francia sajtó október közepe óta folytatásos regényként teregeti ki egy észak-franciaországi prostitúciós hálózat ügyében indított nyomozás fejleményeit, amelyekből kiderült: Dominique Strauss-Kahn rendszeresen részt vett nagyvállalkozók által luxusszállodákban finanszírozott szexpartikon, időnként rendőri vezetők társaságában. A lapok két héttel ezelőtt közzétették azokat a baráti hangvételű SMS-eket is, amelyeket a volt IMF-vezér állítólag a futtatókhoz intézett.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2011. november 23. 13:21
Már kezdem gondolni, szobaleány-ügyben mégis csak ártatlan a vén kani, hiszen egy egész hálózat a rendelkezésére áll.
nyugi
2011. november 22. 20:45
T(ahó) monk.
kaktusz
2011. november 22. 20:04
"francia sajtorgánumokat" Mindig is tudtam jok a sajtkeszitesben.. de hogy ennyire..... Nem vagyok egy heJesirasi zseni, de aki oldalra, ujsagra ir, azer' tanujon ma meg!
Soma
2011. november 22. 19:45
Az én autóm miért nem tud ilyen szép lenni? Válasz: Mert az IMF ÜGYFELE vagyok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!