Obama más arab országokat is figyelmeztetett

2011. október 20. 21:51

Demokratikus és toleráns ország építésére szólította fel Tripoli új hatóságait Barack Obama amerikai elnök. David Cameron brit kormányfő szerint Moammer Kadhafi halálának napján a néhai líbiai diktátor áldozataira kell emlékezni.

2011. október 20. 21:51

Moammer Kadhafi halálával „hosszú és fájdalmas fejezet” zárult le a líbiaiak életében - jelentette ki Barack Obama amerikai elnök, aki demokratikus és toleráns ország építésére szólította fel Tripoli új hatóságait. A Fehér Ház rózsakertjében elmondott rövid nyilatkozatában Obama hangsúlyozta, a megbuktatott vezető halála után az Egyesült Államok Líbia partnere lesz, a NATO líbiai küldetése hamarosan befejeződik. Az amerikai elnök ugyanakkor figyelmeztette a népüket „vaskézzel” kormányzó arab országokat: előbb-utóbb elkerülhetetlen lesz az ő bukásuk is.

David Cameron szerint Moammer Kadhafi halálának napján a néhai líbiai diktátor áldozataira kell emlékeznie a világnak. A líbiai hadműveletekben vállalt brit katonai szerepre utalva a brit miniszterelnök hozzátette: büszke arra, hogy Nagy-Britannia elősegítette ennek lehetővé válását.

Nicolas Sarkozy Moammer Kadhafi halálát Líbia felszabadulásának jelentős állomásaként értékelte. A francia elnök úgy ítélte meg, hogy új korszak kezdődött a líbiai nép számára, „az egységben és a szabadságban megvalósuló megbékélés korszaka” - olvasható az Elysée-palota közleményében.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Himalája
2011. október 21. 16:32
"összeesküvéselmélet gyártó trollok" Kedves anticonstitutionelle. Én nem elméletekben gondolkodok, azt nézem, mi a gyakorlat. Mert válóban, minek gyártani az elméleteket, amikor már léteznek jól bevált gyakorlatok. Íme, egy kis izelítő a hülyéknek a valóságból, abból, hogy hogyan néz ki a gyakorlat: http://www.youtube.com/watch?v=seDr3JfhNo4
anticonstitutionelle
2011. október 21. 10:17
Na lehet jönni nyugatellenes, usaellenes, "ellopjákazolajat" összeesküvéselmélet gyártó trollok! Most aztán odamondhatjátok nekik!
Fakutya ezredes
2011. október 21. 09:50
Na most akkor erdekel bennunket, mit firkalnak a szaros lapjaikban? Tetszik-e a nagykovetuknek Orban? Hanyadek bagazs. A kommunistak szazmillio aldozata ezekehez kepest mar eltorpul lassan.
drieno
2011. október 21. 08:31
na tripoli, lesztek szívesek toleráncsak lenni meg demokratikusak, különben nektek annyi meg a többieknek is, különben megyünk és olyan demokráciát építünk, hogy csak na mint Irakban meg Afganisztánban
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!