Európai bírói vezető lett Baka András

2011. október 13. 16:35

Baka Andrást választotta elnökévé az uniós tagállamok legfelsőbb bírósági elnökeinek szervezete.

2011. október 13. 16:35

A szavazatok elsöprő többségével Baka Andrást, a Legfelsőbb Bíróság elnökét választotta meg az uniós tagállamok főbíróit tömörítő „Európai Unió Legfelsőbb Bírósági Elnökeinek Hálózata” új elnökének szófiai tisztújító ülésén. Baka két évig tölti be új posztját.

A szervezetet 2004-ben hozták létre, tagjai az Európai Unió tagállamainak legfelsőbb bírósági elnökei, de megfigyelőként részt vesznek benne egyes nem uniós államok, így Horvátország, Norvégia vagy Liechtenstein főbírói is. A testület munkájában részt vesz az Európai Unió Bírósága és az Emberi Jogok Európai Bírósága. Fő feladatuk, hogy elősegítsék a legfelsőbb bíróságok közötti szakmai együttműködést. Ezen felül megvitatják a tagállamok legfelsőbb bíróságaival kapcsolatos aktuális kérdéseket is.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rakosi
2011. október 13. 20:13
Orbánnak megjött a válasz koki. Ha nem veszi a lapot egy béke Nobel díj képében, megérkezhet a saller is! Akkor viszont még Clodó sem tudja Bakát kirobbantani a székéből!
HSL
2011. október 13. 19:42
hogy merészel ez bástya elvtárs jóváhagyása nélkül karriert építgetni az imperialistákoknál? egy okkal több, hogy kipucoljuk ezt az ellenforradalmárt, itt kérem népi demokrata vérnarancsbírák lesznek csak
sky.net
2011. október 13. 18:49
az eu mint a jó felmosórongy felszí az minden mocskot . kovács lászló konh bendit ...nem válogat az
Machiavelli
2011. október 13. 18:16
Most úgy őszintén, mi a fene ez a „Európai Unió Legfelsőbb Bírósági Elnökeinek Hálózata” ? Tudtommal egy bírónak, de akár a bíróságnak is kizárólag a hatályos törvényeket kell betartatni. Miről egyeztetnek ezek? Szerintem nem kellene más államok és jogrendek "tapasztalatait" itt meghonosítani, vagy a büntetési tételeket "szinkronizálni"! Ez azért durva beavatkozás egy ország belügyeibe!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!