Csak később temetik Kadhafit

2011. október 21. 12:01

A muzulmán vallás szabályainak ellentmondva elhalasztják Moamer Kadhafi volt líbiai vezető temetését, mivel a lázadók nem egyeztek meg időben a sír helyszínéről.

2011. október 21. 12:01

Péntekről későbbre halasztották Moammer Kadhafi meggyilkolt líbiai vezető temetését, nem született még döntés a sír jövőbeli helyéről sem – közölte a Reutersszel a líbiai átmeneti kormány olajügyi minisztere. Ali Tarhuni elmondása szerint Kadhafi holtteste a felkelők egyik erősségének számító Miszráta városában van. Bár a muzulmán vallási szabályok szerint a halottat halála után egy napon belül el kell temetni, nincs egyetértés abban, hogy az egykori líbiai vezetőt Szirtben, Miszrátában vagy valahol máshol helyezzék örök nyugalomra - közölte az Átmeneti Nemzeti Tanács egy másik, névtelenül nyilatkozó tisztségviselője.

A bukott diktátor halálnak körülményei továbbra sem ismertek pontosan. Az biztosnak tűnik, hogy Kadhafi még életben volt, amikor konvojának lebombázása után kihúzták egy országút alatti vízáteresztő csatornából. Egy, a holttestét megvizsgáló orvos elmondása szerint haslövés végzett Kadhafival. Korábban Mahmúd Dzsibril, az ÁNT második számú vezetője a volt vezetőt ért fejlövést nevezte meg végzetesként.

Az ENSZ emberei jogi hivatala mindenre kiterjedő nyomozást kezdeményez Kadhafi halálának körülményeivel kapcsolatban, az ÁNT vizsgálóbizottságot állít fel.

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nomármost
2011. október 24. 12:41
"Subject: Kadhafi után... - Megkezdődött az osztozkodás Líbia olajkincse felett? Meghalt Kadhafi... Azért néhány dolgot érdemes tudni...Líbiáról: - A líbiai állampolgárok kamatmentes hitelt kaptak. - A diákok az átlag fizetését kaphatták annak a szakmának, amit tanultak. - Ha valaki nem kap munkát, az állam teljes fizetést ad neki, mintha dolgozna. - Új házasok öröklakást vagy házat kaptak ingyen. - A világ bármely egyetemre beiratkozhat valaki, az állam fizetett neki 2.500 eurót, plusz teljes ellátást, és egy kocsit. - A kocsik gyári áron kerültek eladásra. - Líbia nem tartozik senkinek egy centtel se. Nincs adóssága. - Ingyenes az oktatás és az egészségügyi ellátás. - A lakosság 25%-nak egyetemi végzettsége van. - Az utcákon nincsenek koldusok és hontalanok.(legalább is a bombázásokig) - 15 cent egy kenyér. Nem csoda, ha az USA és más kapitalista országok nem szeretik Líbiát. Kadhafi nem egyezett bele az IMF és a Világ Bank magas kamatú hiteleibe. Más szóval, Líbia FÜGGETLEN VOLT! Ez az igazi oka a Líbia elleni háborúnak. Lehet, hogy diktátor volt, de ez nem az USA dolga!! Ui.: A Biztosítékot az verte ki az USA-nál / és Izraelnél / hogy Kadhafi bejelentette, hogy államosítani kívánja a kőolaj-kitermelést és az abból befolyt összeget az országára fordítja...Na ezért van újból háború. "
Fakutya ezredes
2011. október 21. 15:40
Azon melegebe ki is raboltak. Gratulalok basszatok meg.
Fakutya ezredes
2011. október 21. 15:38
Semmivel sem kulonbek a Kadhafit agyonverok, mint a Szogi Lajost agyonvero ciganyok. Nekik is megvoltak az indokaik.
ketroot
2011. október 21. 14:25
Anno Mussolinit is biztos a Moszad vagy CIA lőtte le!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!