Úton a Bethlen Gábor Alap segélyei

2011. szeptember 13. 10:28

Az előző évhez képest korábban, szeptember elején kezdődött a határon túli magyar kérelmezők számára az idei oktatás-nevelési támogatások utalása - közölte Lélfai Koppány, a Bethlen Gábor Alapkezelő vezetője. A segély több mint 200 ezer rászorulót érint.

2011. szeptember 13. 10:28

Az előző évhez képest korábban, szeptember elején kezdődött a határon túli magyar kérelmezők számára az idei oktatás-nevelési támogatások utalása - közölte Lélfai Koppány, a Bethlen Gábor Alapkezelő (BGA) új vezetője. Az MTI információi szerint idén Erdélyből mintegy 110 ezer kérelem érkezett, a Felvidékről 48 ezer, a Vajdaságból közel 25 ezer, Kárpátaljáról 20 ezer, Horvátországból több mint ezer, Szlovéniából pedig közel 400.

„A támogatásokat az OTP-n keresztül utalják majd egy közelmúltban kötött megállapodásnak köszönhetően, így a juttatások direkt módon, költséghatékonyan, követhetően, és a korábbiaknál gyorsabban jutnak el az érintettekhez” - fogalmazott az alapkezelő közelmúltban hivatalba lépett vezetője. Az új rendszernek köszönhetően jelentős megtakarításra számítanak, amelyet korábban a lebonyolító szervek működése és a postai költségek emésztettek fel. Lélfai Koppány kitért arra is, hogy az iskoláztatási támogatásokra mintegy 5,4 milliárd forint áll rendelkezésre.

„Megfelelő ütemezéssel lehetőség lesz arra, hogy a következő évi támogatások kiírása hamarabb megtörténjen, mint idén” - jelezte Lélfai Koppány, aki utalt a Magyarság Háza kialakítására is, amely szintén az alap feladatai közé tartozik.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
packó_
2011. szeptember 13. 14:51
Annyira jó valami felemelőt, ésszerűt, szívmelengető jó dolgot olvasni!
flo
2011. szeptember 13. 11:21
Egy kis szavazatvásárlás? Ejnye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!