Merkel: Nincs terrorellenes stratégia

2011. szeptember 09. 12:27

A német kancellár szerint a nemzetközi terrorizmus olyan fenyegetettséget jelent a világ számára, melynek még nem találták meg az ellenszerét.

2011. szeptember 09. 12:27

Angela Merkel német kancellár pénteken leszögezte: tíz év telt el a szeptember 11-i terrortámadások óta, ám a világ még mindig nem rendelkezik meggyőző terrorellenes stratégiával. A kancellár szerint olyan „aszimmetrikus fenyegetettségről” van szó, melyre a nemzetközi közösség máig nem talált ellenszert.

A kancellár szerint a tíz évvel ezelőtti támadásokat követő németországi biztonsági szigorításokra akkor is szükség volt, ha azok bizonyos korlátozásokat jelentettek az állampolgárok számára. Kész vagyok arra, hogy még szigorúbb ellenőrzéseket fogadjak el - tette hozzá. A politikus szerint a Schröder-kormány 2001-ben jó döntést hozott, amikor Németország afganisztáni szerepvállalását támogatta.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2011. szeptember 09. 17:42
fanatikus őrültek ellen sose lesz tuti biztosíték, mert ezek önmagukat sem kímélik a merényletekhez köthető csoportok (baszkoktól a muszlim bevándorlókig stb.) intézményes megfigyelése meg nem píszi-korrekt dolog ugyebár, beépülni közéjük meglehetősen nehéz tehát nem is lesz itt előrelépés, terror volt, terror lesz, oda kell figyelni a nagy tételben dinamitot házhoz rendelő szomszédokról szóló lakossági bejelentésekre
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!