Fogadj örökbe egy görögöt!

2011. szeptember 22. 11:37

Komoly feszültségeket okoz a szlovák kormánykoalícióban a görög mentőcsomag, mert a liberálisok továbbra sem hajlandóak azt megszavazni.

2011. szeptember 22. 11:37

Több mint egy hónapja nem tudtak megállapodni a Görögországnak nyújtandó mentőcsomag támogatásáról a szlovák kormánykoalíció pártjai. A liberális SaS ugyanis következetesen elutasítja azt. Szlovákia húzza az időt, Iveta Radicová még augusztusban közölte, hogy az érintett országok közül utolsónak döntenek majd a segítségről. Október 11-ig azonban mindenképpen szavazni kell róla.

Közben Ivan Miklos pénzügyminiszter újabb ötlettel állt elő: szerinte a mentőcsomag-szavazást egyben a kormányról szóló bizalmi szavazásnak is kellene tekinteni. Úgy látja ugyanis, hogy a SaS álláspontja egyben azt is kifejezi, hogy nem bíznak Iveta Radicová kormányfőben, aki az euróövezeti vezetők találkozóján támogatta a mentőcsomagot. Miklos szerint a liberálisok populista álláspont képviselnek a mentőcsomag elutasításával, ami hatalmas problémákat okozhat. Az euróövezet lehetséges szétesése mellett közvetetten óriási károkat szenvedne Szlovákia megítélése is.

Richard Sulík, az SaS elnöke ugyanakkor továbbra is elutasítja a mentőmechanizmus támogatását. Szerinte ezzel Szlovákia csak ráfizetne, és szerinte ez különben sem megoldás. Szerinte hagyni kellene Görögországot csődbe menni. Sulík egyébként korábban arról beszélt, hogy nem tart attól, hogy szétesne a koalíció a mentőcsomag miatt, mert szerinte senki sem szeretne Robert Ficóval kormányozni. Cáfolta azokat az értesüléseket is, hogy egyes liberális képviselők mégis csak hajlanának a mentőcsomag megszavazására.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2011. szeptember 23. 08:40
Görögországot ugyanúgy a szocialisták vitték a tönk szélére, mint Magyarországot. Hazudtak, loptak folyamatosan. Csak annyi a különbség, hogy a görögök erre még nem jöttek rá. Hát most azt kapják, amit megéremelnek. Az utolsó lökést. Ugyanazoktól.
Akitlosz
2011. szeptember 22. 16:47
Ha van eszük nem adnak pénzt a görögöknek. Arcpirító, hogy a csóróbb szlovákoknak kellene eltartaniük a gazdagabb görögöket. Már csak azért is szeretem a szlovákokat, mert a nagy részüknek olyan szép magyar családneve van. Mint például ennek a Miklosnak is.
anticonstitutionelle
2011. szeptember 22. 15:50
Szomáliától nem akarnak koldulni?
korona
2011. szeptember 22. 13:29
A ma Görögországban élő "görögöket" a Bizánc telepítette Szerbiából oda. A hivatalos nyelv a görög volt, azt tanulták meg, a szerbet elfelejtették. Ennyit a mai görögökről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!