Magányos farkastól tart Obama

2011. augusztus 17. 08:09

Az elnök szerint nem terroristacsoport, hanem „magányos farkas” akciójától kell tartani a szeptember 11-i terrortámadás évfordulóján. Barack Obama a CNN-nek elmondta, idén, a támadás 10. évfordulóján a szokottnál is nagyobb készültségben lesznek.

2011. augusztus 17. 08:09

Nem egy nagyobb csoport, inkább egy „magányos farkas” akciójától kell tartani a szeptember 11-i terrortámadások 10. évfordulóján - nyilatkozta a CNN-nek Barack Obama. Az elnök azt mondta, hogy „kockázat mindig van”, de a biztonsági szolgálatok folyamatosan figyelemmel kísérik az eseményeket, elemzik az adatokat, az évforduló környékén pedig a szokottnál is nagyobb készültségben lesznek. Az elnök nem tudta teljesen kizárni egy nagyobb terrorakció veszélyét, de hangsúlyozta, hogy az al-Kaidát az elmúlt időben sikerült jelentősen meggyengíteni.

Obama a Washingtonban kialakult patthelyzetért a republikánusok „ideológiai merevségét” tette felelőssé újra. Szerinte az ellenzéki párt vezetői nem tudták elfogadtatni a 4 ezer milliárdos deficitcsökkentésről született megállapodást, pedig abban nagyobb súlyt kapott a kiadáscsökkentés, mint a bevételnövelés. Obama megismételte: a választók azt szeretnék, ha a demokraták és a republikánusok egyaránt a saját pártjuk elé helyeznék az ország sorsát.

Az elnök úgy vélekedett, hogy az amerikai költségvetés rendbe hozásához nincs szükség a republikánusok által javasolt, a kiegyensúlyozott büdzsé követelményét rögzítő alkotmánymódosításra. Mint mondta, a szövetségi kormánynak válság vagy háború esetén gyakran el kell engednie a hiányt, nem ritkán a szövetségi államok és a helyi kormányzatok költségvetésének egyensúlyba tartását elősegítve ezzel.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tunde04
2011. augusztus 18. 07:19
így szól a cimlap: "Magányos farkastól tart Obama A WTO-támadás 10. évfordulóján a szokottnál is nagyobb készültségben lesznek." World Trade Organization :D
Thomas Müller
2011. augusztus 17. 20:15
Csak kérdezd meg a CIA-soktól, te birka! A WTC-be repülő terroristák megfigyelését sem véletlenül állították le, ahogy a cigánygyilkosokét sem. Belső munka volt.
kukagyerek
2011. augusztus 17. 16:56
"Az elnök szerint nem terroristacsoport, hanem „magányos farkas” akciójától kell tartani a szeptember 11-i terrortámadás évfordulóján." Hát, aki korpa közé keveredik, ...
már foglalt
2011. augusztus 17. 15:20
a táliboknál tizes számrendszer van?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!