Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Szlovákiában vége a multikultinak?

2011. augusztus 31. 15:57

Vendégeknek tekintjük a bevándorlókat, s elvárjuk, hogy aszerint viselkedjenek - jelentette ki Daniel Lipsic szlovák belügyminiszter szerdán Pozsonyban a Szlovák Köztársaság migrációs politikája 2020-ig elnevezésű dokumentum elfogadása után.

2011. augusztus 31. 15:57

A törvényes bevándorlókat üdvözöljük, de sem szokásainkat, sem értékeinket, sem hagyományainkat értük nem fogjuk megváltoztatni. Elvárjuk, hogy tiszteletben tartsák őket. A tiszteletben tartás azt jelenti, hogy nem fognak kialakítani alternatív közösségeket, amelyekben párhuzamos szabályok lennének érvényben. Mi vendégeknek tekintjük őket, s elvárjuk, hogy aszerint viselkedjenek” - jelentette ki Daniel Lipsic szlovák belügyminiszter szerdán Pozsonyban.

A multikulturalizmus projektje csődöt mondott. A bevándorlás feltétele a teljes integráció, valamint Szlovákia kultúrájának és hagyományainak elfogadása” - húzta alá Lipsic. A belügyminiszter kifejtette: a szlovák állam elsősorban magas képzettséggel rendelkező idegeneket vár, akik betölthetik a szakemberhiánnyal küszködő területek munkahelyeit. A bevándorlóktól elvárják, hogy jól elsajátítsák a szlovák nyelvet.

Daniel Lipsic azt követően beszélt erről, hogy a kormány jóváhagyta a Szlovák Köztársaság migrációs politikája 2020-ig elnevezésű dokumentumot. Ennek értelmében a belügyminisztérium keretében egy migrációs és honosítási hivatal jön létre.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
diotoro10
2011. augusztus 31. 20:06
Azért ezekről se felejtkezzünk meg...mert ugye fehér ember nem felejt! Ebbe a kultúrába kellene beilleszkedni? Ilyet még az őserdő mélyén sem látni, pedig ott Szomália környékén történnek érdekes dolgok. Irígykednek, hogy nekik csak kecske jut, nekünk meg a világ legszebb lányai, asszonyai? Ne bántsd a magyart, mert megbánod. http://www.youtube.com/watch?v=Dw4rA-DWw8o http://www.youtube.com/watch?v=1rXAJJF3X7A&feature=related
picur3ka
2011. augusztus 31. 18:51
'A tiszteletben tartás azt jelenti, hogy nem fognak kialakítani alternatív közösségeket, amelyekben párhuzamos szabályok lennének érvényben.' Ok mar csak tudjak, hogy ez mihez vezet. Tudjuk mi is, csak nem tanulunk. persze, nem is engedik nekunk. Szepen halad a terseg feldarabolasanak projektje.
gross
2011. augusztus 31. 18:38
Azért én egy kicsit azt is kihallom ebből, hogy a magyaroknak is integrálódnia kellene a szlovák kultúrához...
peninsulavaldes
2011. augusztus 31. 18:20
Szlovákia még nagyon fiatal ország ahhoz, hogy évszázados kultúrát tudjon felmutatni. nekik ezt most kell felépíteni. és én szurkolok nekik abban, hogy feltudják építeni azt a kulturát, amely Szlovákiát jelenti. Ehhez viszont mindenkire szükség lesz, aki annak az országnak a területén él.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!