Tripolit bombázta a NATO

2011. július 17. 09:40

Az állami tévé úgy tudja, a bombázásnak vannak áldozatai, de számokat nem tudni. Egy tudósító szerint az éjféltől egy óráig tartó bombázás során 13 robbanást számolt össze. A felkelők a Kadhafi erőinek kezén lévő, stratégiai fontosságú Brega ostromát tervezik.

2011. július 17. 09:40
Hatalmas robbanások rázták meg vasárnap hajnalban a líbiai fővárost, és közben harci gépek zaja hallatszott, amiből arra lehet következtetni, hogy a NATO ismét bombázta Tripolit. A líbiai állami tévé szerint a robbanások Aín-Zara és Tadzsúra keleti peremkerületekben voltak. A tévé által idézett forrás közölte, hogy a támadásnak vannak áldozatai, de számokat nem mondott. A bombázás éjfél után nem sokkal kezdődött, és mintegy egy óráig tartott. Az egyik tudósító 13 robbanást számolt össze.
 
Szombaton a felkelők egyik egysége rövid időre behatolt Bregába, majd négy kilométerre visszavonult, hogy támadást készítsen elő a Kadhafihoz hű erők kezén lévő stratégiai fontosságú város ellen. Az akcióban tíz felkelő meghalt, 172 pedig megsebesült - közölték a lázadók.
 
Mohammed Zavi, a felkelők katonai szóvivője számolt be napközben arról, hogy egy könnyű egység tört be pénteken éjszaka Bregába, az olajipari létesítmények egyik központjába. A felderítő egység északról hatolt be, s helyi idő szerint éjfél tájban hagyta el Bregát. A jelentések szerint a Tripolihoz hű erőket a városközpontban összpontosították. A felkelők Brega ellen keleti irányból támadó egysége a várostól 10-20 kilométerre akadt meg, miután ellenállásba ütközött.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anticonstitutionelle
2011. július 18. 10:36
Ezt az "el akarják lopni az olajat" cimű mesét fejezették már be. Ez nagyon primitív.
NoCsak
2011. július 18. 09:08
A gyarmatosítás megszűnt a világon. Most a nagyhatalmak bombázással, tankokkal, hadsereggel "kivívják" a hatalmat az ott élő népnek (aki megmarad), hogy azután az embereiket tegyék be az illető állam gépezetébe, akik döntenek a természeti kincsek, gyémánt, olaj, platina kereskedéséről. XXI.század.
andrasvirag
2011. július 17. 19:53
A kérdése... mit mondjak, naív? Remélem, így nem sértő. Ami a kommentjében támadhatatlan, az az első három szó: "ha jól tudom..." De lehet, hogy nem. Igaz?
Himalája
2011. július 17. 14:58
"Én még jól emlékszem amikor 56-ban azért drukkoltunk, hogy Amerika avatkozzon be nálunk a szovjettel szemben..." Ez esetben valószínüleg arra is emlékszel, hogy a szovjetek magyarországon nem magyarok voltak, és hogy az orosz katonák anyanyelve nem a magyar volt. A líbiai lázadók is, és a Kadhafit támogatók is mind líbiaiak. Ez a különbség a mi 56-unk és a mostani líbiai történések közt. Szerintem ez lényegi különbség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!