Még elnök is lehet George Patakiból

2011. július 17. 17:39

Közelgő iowai látogatása után dönti el George Pataki, New York állam egykori kormányzója, hogy ringbe száll-e az elnökségért. Pataki már 2008-ban is fontolgatta az indulást: a magyar származású republikánus politikus az ötödik volt kormányzó lehet pártja jelöltjeinek sorában.

2011. július 17. 17:39
George Pataki, New York állam magyar származású volt republikánus kormányzója fontolóra vette, hogy elinduljon a 2012-es elnökválasztáson - közölte a hétvégén a The Washington Times. Pataki a jövő héten Iowába látogat, amely jövőre a tagállamok közül elsőként rendezi meg elnökjelölt-állító gyűléseit. A volt kormányzó ezután dönti majd el, hogy beszáll-e az elnökválasztási küzdelembe.
 
„Úgy gondolom, nagyon fontos, hogy ne csak egy olyan jelöltet válasszunk, akinek helyesek a meglátásai, hanem egy olyan jelöltet, aki képes megnyerni a választást. Csodálatos dolog filozófiai kijelentéseket tenni, de országunknak most valódi fordulatra van szüksége, ez most a legfontosabb” - mondta. „Büszkeséggel tekintek vissza arra, hogy képes voltam a konzervatívokat, a  republikánusokat, a függetleneket és a felvilágosult demokratákat meggyőzni arról, hogy rám szavazzanak” - jelentette ki, emlékeztetve arra, hogy a túlnyomórészt liberális New York államban három ízben is sikerült elnyernie a kormányzói címet.
 
Pataki 2008-ban is fontolóra vette, hogy versenybe szálljon az elnökségért. Az idén azért került közel ismét az elhatározáshoz, mert csalódást okozott neki, hogy Mitch Daniels indianai kormányzó végül elállt a megmérettetéstől. Ha versenybe száll, Pataki lesz az ötödik volt kormányzó a jelenlegi republikánus elnökjelöltek között.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Django
2011. július 17. 22:33
"Magyarországnak azt nem engedte meg az EU, hogy pár százalékkal magasabb lehessen a költségvetési hiány" Orbán elakarta adósítani az országot?
benőke
2011. július 17. 19:40
Minden ország élére konzervatív magyar politikust! Eljön a Kánaán!
==T==
2011. július 17. 19:17
http://en.wikipedia.org/wiki/George_Pataki a neje: http://en.wikipedia.org/wiki/Libby_Pataki
halfi
2011. július 17. 19:07
Sarkozy MAGYAR származású lenne?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!