Grúzia nincs többé

2011. július 14. 08:36

Mihail Szaakasvili grúz államfő döntése alapján a jövőben Grúziát Georgiának hívják majd.

2011. július 14. 08:36

Az elmúlt hetekben vált ismertté, hogy Mihail Szaakasvili grúz államfő országa átnevezése mellett döntött, így Grúziát angol megfelelőjére, Georgia-ra keresztelik át - írja a Kitekintő. Az Oroszországgal közös múlttal való leszámolás évek óta folyamatosan zajlik Szaakasvili államában, aki most kormányával közösen úgy döntött, az orosz nyelvből eredő országnév sem maradhat.

Az orosz médiában megjelent pletykákra reagálva a grúz politikus elmondta: egyetlen ország sem utasította vissza a Grúzia földrajzi név Georgiára való változtatását. A helyi vezetők ugyanakkor elismerik, hogy ezt sok ország még nem tette meg, főleg az ezzel járó technikai procedúra nehézségei, illetve az anyagi fedezet hiánya miatt.

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
El Topo
2011. július 14. 21:01
Ki akarják cserélni a himnuszukat a Georgia on my Mind-ra.
Göbbels
2011. július 14. 18:54
Kérdés: akkor most a grúzok georgiaiak lesznek? Georgia = Györgyia, Gyurisztán, stb.? Vagy györgyiek?
Etienne
2011. július 14. 18:45
Nemzetépítés folyik, folyamatosan orosztalanítják a történelemkönyvüket, történelmi személyiségeiket; város- és utcaneveiket, eltakarítják a szovjet és orosz emlékműveket különöstekintettel az egyházi vonatkozásúakra és természetesen elkezdik istentelenül nyomni a gyanús etnikumokat, ha vannak. Ez egy ... jól bejáratott recept.
predator
2011. július 14. 18:35
"Az orosz médiában megjelent pletykákra reagálva a grúz politikus elmondta: egyetlen ország sem utasította vissza a Grúzia földrajzi név Georgiára való változtatását. " Hazudik. Több balti állam is kitart a Grúzia megnevezés mellett,továbbá az MTA is indokolatlannak tartja,hogy átnevezzék a magyar nyelvben ezt az országot. Arról egyébként valahogy hallgat a cikk,hogy ez a bár Amerika-imádó,de gyakorlatilag már-már sztálinista (ami a vezetési módszereit illeti,csak egy kis példa: a legutóbbi Szaakasvili ellenes tüntetésen a rendőrök megöltek egy ellenzékit,44-et meg ismeretlen helyre vittek,a rokonaik sem tudják hol vannak) barom annyira paranoiás,hogy most épp a saját személyi fotósát fogatta le a belüggyel,a fotós elleni vád természetesen az,hogy Oroszországnak kémkedett. Még jó,hogy nincs neki atomfegyvere. Egy paranoiás barom, akinek kényszerzubbony kéne,nem államfői pozíció.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!