Bin Laden vonatrobbantásokat tervezett

2011. május 08. 10:49

Amerikai vonatok felrobbantását tervezte Oszama bin Laden a szeptember 11-i támadások tizedik évfordulójára - derítették ki az amerikai titkosszolgálatok a terroristavezér pakisztáni házában talált dokumentumokból. Illetékesek elmondták: bin Laden nem csak jelképes vezetője volt az al-Kaidának, hanem a taktikai döntések meghozatalában is részt vett.

2011. május 08. 10:49

Nem csak jelképes vezető volt, hanem maga hozta a fontos taktikai döntéseket is Oszama bin Laden. Az arab terroristavezért likvidáló amerikai kommandósok akciójuk során különlegesen nagy mennyiségű dokumentumra tettek szert, amelyek feldolgozásához az USA titkosszolgálatai azonnal hozzá is láttak. Ezekből derült ki az is, hogy az al-Kaida amerikai vonatmerényletekre készült a 2001. szeptember 11-i merényletek tizedik évfordulójára.

Oszama bin Laden mindvégig az al-Kaida aktív főnöke volt, és folyamatosan adott stratégiai, műveleti és taktikai utasításokat pakisztáni, abbotábádi rezidenciájáról, ahol hétfőn egy amerikai különleges egység megölte - közölte szombaton egy magas rangú amerikai hírszerzési tisztségviselő.

Az utóbbi napokban átvizsgált dokumentumok egyértelműen mutatják, hogy bin Laden „távolról sem csak jelképes figura volt, hanem aktív szereplő, ami még fontosabbá teszi a közelmúltbeli akciót nemzetbiztonságunk számára” - emelte ki a név nélkül nyilatkozó illetékes.

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sky.net
2011. május 09. 08:25
szerintem meg egy al kaidás se gondolja komolyan hogy majd bin ládent elengednék pár túszért ... ez az opció halott , úgyhogy erre túszejtést építeni ???, már akkor inkább arra hogy pl bosszú bin ládenért és akkor nem kevésbé veszélyeztetnek embereket a megölésével mint az elfogásával ..igazából az alkaida azt csinál amit akar vagy inkább hagynak neki , aránytalanul nagy erők állnak egymással szemben egyik oldalon egy nagyhatalom a másikon meg pár gyanús figura , az erőviszonyokat a média egyenlíti ki : szegény hülye idióta választó beijesztésével , és persze kifosztásával mert pl a cia-nak alapból elemi kötelessége kiiktatni a vonatrobbantásra repülő eltérítésre stb készülődő figurákat , hogy ezt szept 11 ben nem tették , ennek épp az az az oka hogy tönkrebaszták, blokkolták politikus/ pénzhatalmi bűnözők mert jól le akarták húzni szerencsétlen hülye választókat ... sikeresen meg is tették
nomármost
2011. május 08. 23:57
bin Laden rászolgált a halálbüntetésre, de kilőni mint egy agyaggalambot, hát....... fura gondolatokat ébreszt egy jogkövető emberben ugyebár.
Rózsaszín Párduc
2011. május 08. 23:11
Persze... vonatrobbantásokat, meg büfék és bankok kirablását, meg kávézók üvegeinek a betörését...meg a Dömdödöm által szavalt vers elemzését tűzte ki célul egy szaúdi herceg./ még mi mindent róla az USA hírszerzése....! / Aki persze a saját oldalán, a saját népe szemében egy szabadságharcos, csak a tetvek szemében terrorista. Picinyke, furmányos agyamban megfordult az a kérdés, hogy a nagy demokratikus, világcsendőr-szerepet betöltő Ámerika miért nem Szaúd-Arábia ellen kezdett háborúba? ! / Sz-A. a világ olajkészletének 1/5-ét birtokolja / Gondolom azért, mert ha berágtak volna a sejkek, emírek, összefogván , kivették volna Ámerika bankjaiból a dollármilliárdjaikat, és akkor Ámerika amúgy is bajokkal bíbelődő rendszere összeomlott volna, mint egy kártyavár. Az arabok csupán azért a "főgonoszok", mert saját olajtőzsdét akarnak maguknak, és nem dollár alapon akarják az olaj árát megszabni. Márpedig két tőzsde van, ahol olajat lehet eladni: a londoni, és a nyújorki...de ez így nem jó. MInden arab vezető, aki a "nagy rossz" ellen akar fellépni, /akiknek egyetlen bűne, hogy az országának nincs hitele, kiknél ingyenes az oktatás, az eü. ellátás, akik gyári áron adatják el népüknek az új autókat stb. stb.stb. / azt népírtással, terrorizmussal vádolják meg, és a magánvagyonát a "demokrácia" nevében zárolják. Pluszként még azért ellehetlenítik, lejáratják, és boszorkányüldözést csinálnak ellene.
56október
2011. május 08. 21:04
Vonatrobbantás??? Ez már Matuska óta foglalt! Látjátok, ebben is beelőztük őket!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!