Chicago polgármestere lett Rahm Emanuel

2011. február 23. 12:16

Az első fordulóban megnyerte a kedden tartott chicagói polgármester-választást Rahm Emanuel, Barack Obama amerikai elnök korábbi kabinetfőnöke.

2011. február 23. 12:16

Kedden, helyi idő szerint késő este, a leadott szavazatok 86 százalékának összeszámlálása után a szavazatok 55 százalékával, már az első fordulóban megnyerte a chicagói polgármester-választást Rahm Emanuel. A demokraták egyik fellegvárának tartott illinoisi fővárosban nem pártvonalak mentén zajlott a választás, igaz, egyik jelölt sem volt republikánusnak tekinthető.

22 év óta először most fordult elő, hogy a szeles város lakói nem szavazhattak a Chicagót 1989 óta irányító Richard M. Daley-re, aki maga is a város korábbi polgármesterének a fia.

A Rahmbo néven is ismert amerikai politikus korábban Barack Obama tanácsadója, az Obama-mítosz egyik megteremtője, 2008 és 2010 között az elnök kabinetfőnöke volt, majd távozott a Fehér Házból, hogy Chicagóra koncentráljon.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!