Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Szíria bízik az Izrael-ellenes politikában

2011. január 31. 17:10

Szíriát nem fertőzik meg az egyiptomi tüntetések - állítja Asszad elnök, aki hangulatjavító intézkedéseket hoz, de óv a túl gyors változásoktól.

2011. január 31. 17:10

Politikai nyitást ígér Basar el-Asszad szíriai elnök a hétfői The Wall Street Journalban. A politikus szerint Szíria stabil, és Hoszni Mubarakkal ellentétben neki a kezére játszik, hogy Amerika-, és Izrael-ellenes politikát folytat, amit a szíriai társadalom szívesen fogad.

A szíriai elnök szerint a nyitás tempója nem lehet olyan gyors, mint amilyet az utca népe követel Kairóban vagy Tuniszban, mert az arab társadalmak még nem állnak készen ezekre a változásokra. Asszad az elmúlt hetek fejleményei nyomán inkább csak hangulatjavító intézkedéseket hozott, például emelte a közalkalmazottak fűtőolajtámogatását. Most helyhatósági választásokat helyez kilátásba, továbbá nagyobb teret biztosítana a civil szervezeteknek és új médiatörvényt is ígér. Szíria ugyanakkor nem áldozza fel az Iránnal való szövetséget az amerikai kapcsolatok oltárán - írja a Népszabadság.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
buckafej
2011. február 01. 07:47
Szerintem azért be van ő is szarva. Ideje lenne seggberúgni. Csak nehogy rosszabb jőjjön utána.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!