Nem lehet szlovák rendőr kettős állampolgárból?

2010. november 07. 19:11

Kizárná a kettős állampolgárokat Szlovákiában a rendfenntartó és állambiztonsági szervezetek munkájából a Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH). A párt szerint ezeknek az állampolgároknak sérülhet a lojalitása, illetve nagyobb eséllyel szolgáltathatnak ki titkos információkat.

2010. november 07. 19:11

Nem dolgozhatna a rendőrségnél, illetve a titkosszolgálatoknál kettős állampolgár Szlovákiában a Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) által benyújtott törvényjavaslat alapján. A párt politikusai szerint, a kettős állampolgárok szlovák lojalitása sérülhet, mivel egy másik államnak is hűséget fogadnak. A javaslat indoklása kitér arra is, hogy az ilyen állampolgárok esetén magasabb a titkos információk kiszivárogtatásának kockázata.

A szlovák kormánykoalíció már korábban benyújtotta a pozsonyi parlament elé azt a szabályozástervezetet, mely a Fico-kormány korábbi intézkedéseit eltörölve lehetővé tenné egy második állampolgárság felvételét. Ez a javaslat nem nem korlátozná a rendvédelmi munkában való részvételt.

(Kép: parameter.sk)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
56október
2010. november 08. 12:37
Dehát Szlovákia nem férfi. Nem is nő, és, megjegyzem, nem is ország.Legfeljebb - momentán - állam. Ennyi. Nemzetállam sose lesz. Történelme sose lesz. Azonosságtudata sose lesz. Sose lesz, mert nem is volt soha egyik sem.
Reakczy Jóska
2010. november 08. 09:04
ha Szlovákia férfi lenne, Ferrarival kompenzálna.
RedMax
2010. november 08. 08:18
Ez teljesen jogos szerintem! Ha nálunk lehetnek kettős állampolgárok erőszakszervezetek tagjai akkor az a mi balf*szságunk!
balbako_
2010. november 08. 07:05
És honnan tudnák meg, hogy ki kettős állampolgár, ki nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!