Az MKP-szavazók több mint felét vitte a Híd

2010. október 08. 12:50

A Híd-Mostra leadott szavazatok 70 százalékban a magyar kisebbségtől származtak: a szlovák parlamentbe bejutott párt vitte a Magyar Koalíció Pártja szavazóinak 60 százalékát is.

2010. október 08. 12:50
A Magyar Koalíció Pártja szavazóinak 60 százaléka a Most-Híd vegyes pártra szavazott - derül ki a Közéleti Kérdések Intézete, az SZTA Szociológiai Intézete és a Comenius Egyetem Szociológiai Karának felméréséből. Az MKP a választásokon nem jutott be a szlovák parlamentbe, míg a Híd-Mostra leadott szavazatok 70 százaléka a magyar kisebbségtől eredt, amelynek eredményeképp hét magyar nemzetiségű képviselő juttattak be a törvényhozásba.
 
A választáson győztes Smer-SD a DSZM-Néppárttól és a Szlovák Nemzeti Párttól (SNS) szerzett szavazatokat. A legstabilabb szavazói bázissal a Szlovák Keresztény és Demokrata Unió, illetve a Kereszténydemokrata Mozgalom rendelkezik. A választások eredményével a szavazók 37 százaléka volt elégedett, a szlovákiai demokráciával pedig 38 százalék.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!