Történelmi fegyverüzletet kötne Obama

2010. szeptember 13. 10:13

Az Egyesült Államok történelmi fegyverüzletre készül Szaúd-Arábiával: 60 milliárd dollárnyi harci repülőgép cserélne gazdát, valamint további hadászati innovációról is tárgyalnak.

2010. szeptember 13. 10:13

A Wall Street Journal megtudta: az amerikai kormány minden idők legnagyobb fegyverüzletére készül Szaúd-Arábiával. Az Obama-adminisztráció hatvan milliárd dollár értékben szeretne katonai gépeket szállítani a közel-keleti országnak.

Állítólag szó esett újabb több tízmilliárd dollár értékű haditengerészeti, illetve rakétavédelmi fejlesztésekről is. Az amerikai fegyveripar fellendülése 75 ezer új munkahelyet teremthet, emellett politikailag is hasznot hajt: a térségben a szövetséges Szaúd-Arábia erősödik meg Iránnal szemben.

Barack Obama hamarosan a kongresszust is tájékoztatja a tervekről. Az elképzelés kongresszusi módosítása, esetleg megakadályozása a lap szerint nem valószínű.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sky.net
2010. szeptember 13. 14:36
zsíros bóttá alakul az iráni atombomba fenyegetés , ráijesztenek picit a szaudiakra, hogy jaj vigyázzál tesvír jön ám irán .. irán urán ? urán bomba .... hmm de tudok egy megoldást...hát igaz nem ócsó , dehát a szaudi főfő azonnal leizzadnak a rettentő jövő lehetőségétől ...mert hogy jártatok ezzel a szaddammal is ... és ennek még atomja se volt .... erre elvágatnak a tevéken a sátrukba lihegve buxájukhoz kapnak: jaj jaj akkor gyorsan gyorsan , légvédelmi rendszert repcsiket és abrahám's lincoln m1 eket ide ,,, de ütőképes mennyiségben... sokat ... ..végülis haza se kell talicskázni irakból.. az apraját ha már ott van kiárúsítják
teglagyarimegallo
2010. szeptember 13. 14:22
Mit szólnak ehhez Tel-Avivban?
sky.net
2010. szeptember 13. 14:15
jókupecafeka és feltűnően szép teljesítmény egy béke nóbel díjastól.
Mimes
2010. szeptember 13. 12:48
Ja, ha meg esetleg izrael és sz-aarábia veszne össze, nekik aztán az se baj. Ügyes. Add el nekik a fegyvereid, aztán oszd meg, és uralkodj. Aztán adj el még fegyvert...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!