5 millió eurót találtak Haider titkos számláin

2010. augusztus 01. 19:38

Mintegy ötmillió eurót találtak nyomozók Jörg Haider, az autóbalesetben két éve elhunyt osztrák szélsőjobboldali politikus lichtensteini bankszámláin. A pénzhez Haider három volt párttársa is hozzáférhet. A pénz eredete tisztázatlan.

2010. augusztus 01. 19:38

Eredetileg 45 millió eurót tárolt Jörg Haider volt karintiai tartományi elöljáró tizenkét cégének lichtensteini bankszámláin, mára azonban ez az összeg különböző kétes spekulációk és befektetések után ötmillióra csökkent. A bankszámlákhoz hozzfér Haider három egykori párttársa is, derítették ki a miniállam nyomozói. Az egyelőre tisztázatlan, honnan származik a pénz, ahogyan az is, mi volt vele a politikus célja. A Profit című osztrák lap szerint a pénzt egy része Kadhafi líbiai diktátortól, egy része pedig horvátországi ingatlanokból származik.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!