Három tárcát kapott a Híd-Most

2010. június 28. 21:09

A magyar-szlovák párt a mezőgazdasági és a környezetvédelmi minisztériumot fogja vezetni, és az övé lesz az emberi jogi és kisebbségügyi kormányfő-helyettesi poszt is.

2010. június 28. 21:09

Megegyezett a kormányzati tárcák és a parlamenti tisztségek elosztásáról az alakuló négypárti szlovák koalíció - közölte Iveta Radicová, a kormányalakítással megbízott politikus. Az SDKU adja a miniszterelnököt, és kezében lesz a pénzügy, az oktatásügy, a külügy (valószínűleg Mikulás Dzurinda volt kormányfő személyében), az igazságügy; az SaS fogja vezetni a védelmi, a munkaügyi, a kulturális és a gazdasági tárcát. A KDH adja a belügyminisztert, az egészségügyi minisztert és a közlekedési minisztert.

A részben a magyar kisebbség pártjának számító Híd a mezőgazdasági és a környezetvédelmi minisztériumot fogja vezetni, s az övé lesz az emberi jogi és kisebbségügyi kormányfő-helyettesi poszt is. A kisebbségügyi poszt megőrzése nem meglepetés, miként az agrártárca sem: Szlovákiában a földművelés elsősorban a déli, magyarok lakta országrészre korlátozódik.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
soelmo
2010. június 29. 09:44
Az asszimiláció híveit nem támogathatjuk, ez olyan, mintha a drogfüggőnek megadnánk, a napi adagot.... Ha az egykor magyarok a beolvadás pártján vannak, az ő érdekükben nem zsabad ezt segíteni. Ezt tegyék meg a maguk erejéből!
Arma Gedeon
2010. június 29. 09:39
Kecskére bízták a káposztát. A liberálisok kapták azokat a tárcákat, amikért leginkább csorogni szokott a nyáluk, ahol leginkább lehet bűnös régi rendet rombolni: -honvédelem (ez magyar szemmel kivételesen jó hír, remélem, nem akarnak több szlovák katonát látni...) -kultúra (a szlovák Alföldik készülhetnek pozíciókba) -gazdaság (a liberális recept dicséretét zengi a világgazdaság a görögöktől a Wall Streetig) - és munkaügy (deregulálni mindent, "felszabadítani" a munkaerőt pl. a szociális juttatásoktól)
crm114
2010. június 28. 22:34
"Most" az, nem "Híd". Írjuk helyesen.
eszq
2010. június 28. 22:16
Az emberi jogi és kisebbségügyi kormányfő-helyettes a HÍD-tól Rudolf Chmel. Miért is a HÍD támogatása lett volna elfogadható? Miért a részben magyar kisebbségi pártot a ténylegesen magyar párttal szemben?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!