Visszavonul Le Pen

2010. április 10. 12:59

Jean-Marie Le Pen, a francia szélsőjobb meghatározó egyénisége, a Francia Nemzeti Front 81 éves elnöke azt nyilatkozta, hogy nem indul el a 2012-es elnökválasztáson.

2010. április 10. 12:59

A Francia Nemzeti front elnöke, Jean-Marie Le Pen a Figarónak nyilatkozott a következő elnökválasztás során játszott szerepéről: „A 2012-es válaszásokon nem leszek jelölt”.

A politikus ezzel először vallott színt a választásokkal kapcsolatban, eddig csupán a következőket hangoztatta: a jelölt természetesen az lesz, akit a párt a következő kongresszuson elnöknek választ.

A szélsőjobboldali politikus a francia közélet veteránja: már az 1974-es elnökválasztáson is indult. Legnagyobb sikerét 2002-ben aratta, ahol az elnökválasztás második fordulójába bejutva -Jacques Chirac ellenében- 17,79 százalékos eredményt könyvelhetett el.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!